TINERII ŞI ORAŞUL/ Lucrări care nu se mai termină: Gara CFR se tot reabilitează de 25 de ani

TINERII ŞI ORAŞUL/ Lucrări care nu se mai termină: Gara CFR se tot reabilitează de 25 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gara CFR – una dintre porţile de intrare în Galaţi - este de ani buni într-o continuă renovare. Pentru că banii au venit cu ţârâita, ce s-a făcut din 2007 încoace - adică de la inaugurare - deja dă semne de oboseală, în  timp ce lucrările neefectuate zac de ani buni în nemişcare! Clădirea arată bine, însă lucrările exterioare rămase neterminate dau un aer de loc părăsit gării, aproape neverosimil, în condiţiile în care, în toţi aceşti ani, s-au cheltuit aproximativ 30 de milioane de lei pentru reabilitare. Călătorii sunt nemulţumiţi pentru că sunt nevoiţi să traverseze o pasarelă improvizată din lemn, care poate ceda oricând. Scările rulante nu funcţionează, uşile cu senzori de prezenţă nici atât, iar liniile ferate au rămas tot în stadiul de şantier.

Modernizarea gării a început în urmă cu mai bine de 25 de ani. Investiţia a fost aprobată în 1988, dar lucrările au fost întrerupte în perioada 1997-2000. Ele au fost reluate în 2001, dar niciodată terminate. S-au tot făcut licitaţii, un termen pentru finalizare a fost stabilit în 2013, dar a fost depăşit din cauza unor probleme cu firma UNICOM, societate care era responsabilă de renovarea gării şi care a intrat în insolvenţă. Nici Vega ’93 SRL nu şi-a onorat contractul, fiind, la un moment dat, în aceeaşi situaţie.

Pentru alţi 16 milioane de lei, SC Construcţii Complexe Buzău, specializată în drumuri şi autostrăzi, va finaliza lucrările neterminate, ceea ce înseamnă că, dacă totul decurge conform planului, vom avea o gară demnă de un oraş european abia în 2017, adică la 10 ani de la inaugurare.


Citit 1936 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2015 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.