Mii de oameni au primit LUMINA SFÂNTĂ, la CATEDRALA din Galaţi (FOTO)
Foto: Foto Gabriel Kolbay

Mii de oameni au primit LUMINA SFÂNTĂ, la CATEDRALA din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de gălățeni s-au adunat pe strada Domnească din Galaţi, în fața Catedralei Arhiepiscopale, ca să ia lumină din Lumina Sfântă și să înceapă cel mai mare praznic al creștinătății: Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Î.P.S. Părinte Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Lumina s-a dat, ca în fiecare an, de pe o scenă amenajată pe esplanada din fața Catedralei.

"Avem o singură lumină, deși suntem foarte mulți. Toți, din toate bisericile, cătunele și satele. Nu doar cei din zona aceasta, ci din toată țara noastră și din toată lumea creștină dreptmăritoare ortodoxă care astăzi prăzănuiește Învierea. Mărturisim cu toții, în toate limbile pământului, toate neamurile și toate popoarele, că Lumina lui Hristos este lumină cerească. De șapte ani, ca un miracol, ca un dar sfânt, lumina o primim chiar de la Mormântul Mântuitorului Iisus Hristos (...) A străbătut peste țări și popoare și s-a așezat în căușul mâinilor noastre. O singură lumină, de la Ierusalim și până la marginile Pământului. Această este mărturia dorului nostru după lumină. Nu întâmplător Sfinții Părinți au rânduit ca Învierea să se proclame în întuneric și afară. Căci nicio biserică n-ar putea cuprinde atâți căutători de lumină. Iată că din nou strada este marea și imensa catedrală! Toți cei care purtați luminile sunteți biserica Mântuitorului Nostru Iisus Hristos. Lumina lui Hristos este a noastră. Și Hristos este al nostru. Și viața luminoasă este a noastră. Astăzi nimeni nu trebuie să se întristeze. Nimeni să nu se teamă! De ce? Primul cuvânt pe care ni l-a spus Domnul înviat din morți a fost cel de care avem atâta nevoie: Bucurați-vă! Bucurați-vă! Bucurați-vă!", le-a spus chirirarhului locului celor prezenți, în cadrul cuvântului său de învățătură.

Avionul care a adus lumina sfântă de la Ierusalim a aterizat la București în jurul orei 20,00. O delegație a Arhiepiscopiei Dunării de Jos a adus lumina la Catedrala Arhiepiscopală, iar până la ora 23,30, preoții parohi din întreg Galațiul luaseră lumina pentru a o da credincioșilor din parohii.


 

 

 

Citit 3394 ori Ultima modificare Duminică, 12 Aprilie 2015 02:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.