Maşina SMURD rămasă ÎN DRUM din cauza unei GROPI

Maşina SMURD rămasă ÎN DRUM din cauza unei GROPI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decopertările de pe DN 26 au pus în pericol vieţile membrilor echipajului SMURD care se grăbeau la o intervenţie, dar şi viaţa unei paciente. Medicii se grăbeau să ajungă la Frumuşiţa, unde o femeie de 20 de ani, însărcinată în şase luni, era în şoc anafilactic.

"Viaţa pacientei era pusă în pericol. Într-o curbă, a apărut o groapă, care nu a putut fi evitată. Roata din faţă stânga a intrat în groapă, care era decopertată pentru a fi asfaltată. La 100 de kilometri la oră, doar măiestria şoferului a făcut ca maşina să nu se răstoarne. Maşina medicului a rămas acolo, iar colegul meu a putut să se urce în ambulanţa de terapie intensivă pentru a ajunge la pacientă, salvându-i viaţa. Atât mămica, cât şi bebeluşul sunt acum în stare bună, la fel ca şi echipajul de pe maşină”, ne-a explicat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Maşina medicului a rămas pe DN 26, până când a fost adusă o roată de rezervă. Atât janta, cât şi cauciucul au avut de suferit, pagubele totale urmând a fi stabilite după o evaluare la un service auto.

Din fericire, de data aceasta totul s-a terminat cu bine, iar directorul de la Asociaţia SMURD Galaţi le-a sărit în ajutor medicilor. "Ambulanţele de tip B şi maşina medicului sunt prioritatea noastră. De aceea, nu s-a pus niciodată în discuţie dacă sunt sau nu bani. Nu ştiu cât de mare este cheltuiala, dar asociaţia se asigură ca aceste maşini şi serviciul medical de urgenţă să funcţioneze. Deja am dat dispoziţie să fie achiziţionate două anvelope noi pentru maşina avariată", ne-a declarat Costică Voicu, directorul Asociaţiei SMURD.

Până când maşina avariată va fi reparată, fiind singura din dotarea serviciului, medicii SMURD vor fi obligaţi să meargă la intervenţii cu ambulanţa de terapie intensivă.


CITEŞTE ŞI: Proasta administrare este contagioasă. ATENŢIE, ŞOFERI! Şi Brăila are CRATERE către Galaţi (FOTO&VIDEO)

Citit 1906 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2015 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.