ATENŢIE, GĂLĂŢENI! O nouă ÎNŞELĂCIUNE îi vizează pe BĂTRÂNI. IATĂ despre ce este vorba

ATENŢIE, GĂLĂŢENI! O nouă ÎNŞELĂCIUNE îi vizează pe BĂTRÂNI. IATĂ despre ce este vorba
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Diverşi indivizi au apărut la uşile unor oameni în vârstă din Galaţi şi le-au cerut bani pentru a le vinde foarte ieftin produse alimentare


O nouă  metodă de escrocare a început să fie practicată în Galaţi, ţintele fiind tot persoane vârstnice. Sumele vizate de escroci sunt mult mai mici, banii solicitaţi reprezentând contravaloarea unor produse alimentare, iar practica începe să facă victime. Până să ajungă la "ţintă", escrocii fac cercetări în preajma locuinţei potenţialei victime. Se interesează la vecini dacă bătrânul sau bătrâna locuiesc singuri, ce vârstă au, dacă au copii, cum se numesc şi eventual cu ce se ocupă. Odată stabilit profilul, trec la atac.

"Nu vreţi nişte brânză?"

Un gălăţean păcălit deja prin această modalitate s-a şi plâns la poliţie, după ce la uşa lui a apărut o individă de circa 40 de ani, care s-a recomandat ca fiind trimisă de fiica lui, Alina, pentru a le vinde nişte brânză de la ţară. Nu l-a abordat direct, ci prin intermediul soţiei care este bolnavă şi pe care a acostat-o în faţa blocului. Credulă, bătrâna a adus-o în casă.

"Mi-a spus că a vorbit cu fata noastră pentru cinci kilograme de brânză. Era o ţigancă, dar parcă mi-a luat şi mie minţile. Mi-a spus că dacă vreau, pot să iau mai multă, că are de unde să-mi aducă. Atunci i-am spus să îmi aducă încă trei, deci opt în total. Nu mi s-a părut foarte ciudat, că pe aici mai vin oameni care au produse şi le vând de prin maşini. A venit la mine în dormitor, să îi dau banii. I-am dat 200 de lei, iar brâza făcea 120 de lei. A spus că îmi aduce restul de 80 de lei când vine cu brânza. Mi-a spus că dacă vreau pulpe sau ouă, poate să aducă de la ţară. N-am vrut. A plecat şi când a coborât m-am uitat după ea. A luat-o pe stradă, s-a uitat în sus şi a dispărut. Atunci mi-am dat seama că am fost înşelat", spune Nicolae Odobaş (72 ani). Bătrânul şi-a sunat fiica şi în acest mod a avut certitudinea că individa care le luase banii era o escroacă. A făcut plângere la poliţie şi le-a dat oamenilor legii semnalmentele escroacei. "Era brunetă, tunsă scurt şi era îmbrăcată cu pantaloni negri şi cu o bluză neagră, cu mâneci lungi. Aş recunoaşte-o dintr-o mie", adaugă gălăţeanul păcălit.

Curcan la superofertă

Printr-o experienţa aproape identică a trecut şi un alt gălăţean, care locuieşte într-o altă zonă a oraşului. Petrică Chiriţă (65 ani) a fost la un pas să cumpere un curcan la "superofertă" chiar înainte de Paşte, dar o bănuială de moment l-a scăpat de plata pentru "pielea ursului din pădure".

"A venit un individ pe aici pe la bloc şi m-a întrebat de un instalator. I-am zis că nu ştiu. Apoi m-a întrebat dacă am lucrat ca şofer. Tipul era bine informat. Când să plece, mă întreabă dacă nu vreau un curcan. Normal că am zis da, cine n-ar fi vrut? Mi-a zis că pentru mine e trei milioane (n.r. - 300 lei). I-am spus că nu am banii şi să vină mai pe seară. A venit, dar nu făcusem rost de bani. Nu mi-am dat seama nici atunci că e păcăleală. S-a întors şi după Paşte şi a insistat. I-am spus că îl iau cu încă cineva. Ne-am dus spre o maşină unde ar fi trebuit să fie curcanul, şi în drum mi-a cerut 230 de lei, că atâta aveam. Am zis că nu îi dau, că trebuie să văd curcanul. N-a vrut şi atunci m-am enervat. Când a văzut aşa, a plecat şi nu l-am mai văzut de atunci", povesteşte Petrică Chiriţă.

Bărbatul despre care omul susţine că a vrut să-l păcălească este de statură medie, este brunet şi are ochii albaştri.

Pentru că astfel de situaţii se pot întâmpla oricând, poliţiştii le recomandă celor abordaţi cu astfel de pretexte sau cu orice alte propuneri de "afaceri" avantajoase să nu plătească niciodată în avans şi să nu îi primească pe necunoscuţi în locuinţe. În cazul în care în discuţie sunt aduse rude sau alte cunoştinţe, este bine ca acestea să fie contactate înainte de orice tranzacţie.


CITEŞTE ŞI: MĂMICI din Galaţi, CERCETATE pentru înşelăciune. Luau INDEMNIZAŢII cu acte false

Citit 5227 ori Ultima modificare Marți, 12 Mai 2015 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.