Prohibiţia moare, trăiască pescuitul

Prohibiţia  moare, trăiască pescuitul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gata. A mai trecut un an, am mai trecut peste o perioadă de prohibiţie la pescuit.  De vineri, 12 iunie, e liber la pescuit în toate apele colinare şi de şes.

Pe la noi e voie la Dunăre, Siret, Bârlad, în întreaga reţea de ape legate de aceste importante cursuri de apă între care, evident, şi gropile de împrumut. E voie să pescuieşti în canale, lacuri de acumulare etc.

Pe malul drept (tulcean) al Dunării, acolo unde fluviul desparte două state, aşa cum am mai scris, prohibiţia s-a „topit” încă de la data de 30 mai.

Pentru zona noastră însă mai e valabilă prohibiţia cu privire la  râul Prut. Dar şi la Prut va fi interzis pescuitul doar până la data 30 iunie.

În fine, facem precizarea că pescarilor sportivi, aşa cum ni s-a confirmat atât de la conducerea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (A.J.V.P.S.) Galaţi, cât şi de la Direcţia Silvică Galaţi, nu li se interzice accesul la pescuit în Dunăre. Accesul e posibil inclusiv în porţiunea de Dunăre cuprinsă între Zona Liberă Galaţi şi râul Prut. De altfel asupra acestui subiect vom reveni cu detalii.

Până una alta însă, fir întins, dragi împătimiţi ai tagmei pescăreşti!

Citit 838 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.