43 de gălăţeni rămaşi fără permise, în 10 zile, din cauza alcoolului

43 de gălăţeni rămaşi fără permise, în 10 zile, din cauza alcoolului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vine vara şi asta înseamnă mai mult decât creşterea gradelor în termometre. Din păcate, experienţa Poliţiei Rutiere spune că, odată cu temperaturile nebuneşti, vin şi ideile trăznite, dar cu tragice rezultate ale şoferilor care se mai cinstesc cu câte o bere, două, trei… înainte de a trece la condus. Comisarul Viorel Cojocaru (foto) din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi are explicaţiile fenomenului.

Mirosim a alcool şi Poliţia Rutieră ştie

„În intervalul 1-7 iunie, la nivelul întregii Uniuni Europene a avut loc o acţiune a TISPOL (N.R. Organizaţia forţelor de Poliţie Rutieră din Europa) de depistare a conducătorilor auto care se află la volan după ce au consumat băuturi alcoolice”, declară comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Rezultatele? Mult mai rele decât ne-am fi putut imagina, iar vara este abia la început şi tentaţia berilor reci e încă proaspătă…

17 permise ridicate în 7 zile

Comisarul Cojocaru detaliază: „În tot judeţul Galaţi au fost ridicate, în intervalul 1-7 iunie, 17 permise, dintre care 14 numai pentru consumul de alcool. S-au dat 2.118 amenzi, în valoare totală de 78.920 lei. Tendinţa se menţine, adică odată cu venirea căldurii, conducătorii auto sunt din ce în ce mai tentaţi să consume alcool, chiar dacă se urcă la volan”.

…şi alte 26 de permise ridicate în DOAR 3 zile

Iar vorbele comisarului sunt aproape profetice. Statistica o confirmă: „Duminică, 7 iunie, 18 gălăţeni au rămas fără permis pentru consumul de alcool la volan - 9 chiar în municipiul Galaţi, 5 la Tecuci şi restul pe drumurile naţionale din judeţ. Luni, ziua următoare, s-au înregistrat 3 cazuri de consum de alcool, iar marţi – 5 cazuri”, încheie reprezentantul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Un calcul simplu arată că în intervalul 1-9 iunie, 43 de gălăţeni au rămas pietoni. Cifrele au crescut pe măsură ce vremea s-a încălzit. Dar, fraţi şoferi, e de belea: vara e de-abia la început!

Citit 833 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.