Filialele PNL care au obţinut sub 10% la alegerile europene vor fi sancţionate, afirmă Vosganian

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, la Iaşi, că PNL va face schimbări în rândul filialelor care au obţinut sub 10% la alegerile europene, transmite corespondentul NewsIn.

"Până la alegerile prezidenţiale, am convenit să nu facem schimbări în filiale decât acolo unde scorul este dramatic, sub 10%", a declarat Vosganian, în conferinţă de presă.

În opinia lui Vosganian, diferenţa la alegerile europene a făcut-o capacitatea de administrare pe care o are fiecare partid. "Acesta este motivul pentru o oarecare dificultate a PNL faţă de PDL sau PSD", a subliniat liberalul.

Vosganian afirmă că fraudele în ziua alegerilor au atins "un nivel fără precedent". "Fără a încerca să justificăm scorul obţinut de PNL la alegeri, care pentru noi este trist, fraudele electorale au ajuns la un nivel fără precedent, de netolerat într-o societate democratică. Trebuie luate nişte măsuri severe", a comentat Vosganian.

Acesta a adăugat că există informaţii potrivit cărora unii români au votat în contul unor rude sau persoane care se află în străinătate. De asemenea, liberalul a făcut referire şi la votul multiplu, subliniind că toate numele celor care au votat pe listele suplimentare trebuie verificate. "Ar trebui să se facă în parteneriat cu opinia publică această verificare, numele acestora să fie publicat pe site. Se pot găsi persoanele care au votat de mai multe ori printr-o simplă căutare, după introducerea numelor într-un sistem informatic", a apreciat Vosganian.

Potrivit liberalului, prima responsabilitate în verificarea fraudelor o are Parchetul General. "Trebuie văzut cine sunt instigatorii", a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

Vosganian a mai spus că la nivelul PNL se va face o analiză a rezultatelor alegerilor europene în cursul zilei de luni, când va avea loc o întâlnire cu liderii de filiale.

În judeţul Timiş, birourile de conducere a 36 de organizaţii PNL au fost dizolvate din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare, a anunţat, vineri, europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, preşedintele PNL Timiş. Conducerile organizaţiilor dizolvate de Biroul Politic Teritorial al PNL Timiş sunt din şase oraşe şi 30 de comune. În total, PNL Timiş are 99 de organizaţii.

De asemenea, în judeţul Olt, Biroul Politic Teritorial al filialei judeţene PNL Olt a fost dizolvat miercuri, după ce 19 dintre membrii forului au demisionat în urma unei şedinţe în care au fost analizate rezultatele obţinute de filială la alegerile europarlamentare.

La Giurgiu, liderul organizaţiei judeţene PNL, Lucian Iliescu, a declarat că în cadrul Biroului Politic Judeţean (BPJ) de vineri seara va pune în discuţie retragerea sprijinului politic pentru mai mulţi consilieri locali, judeţeni şi primari care fie nu s-au implicat suficient la alegeri, fie ar fi "trădat".

Citit 831 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.