UPDATE/ Premierul Victor Ponta, INCULPAT în dosarul lui Şova. Procurorii îi pun SECHESTRU pe o parte din AVERE
Foto: Foto: exclusivenews.ro

UPDATE/ Premierul Victor Ponta, INCULPAT în dosarul lui Şova. Procurorii îi pun SECHESTRU pe o parte din AVERE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, ora 14,20/ "În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpatului Ponta Victor-Viorel. Inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală", se arată într-un comunicat al DNA remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă că o parte însemnată din sumele obţinute de către SCA "Şova şi Asociaţii" de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Dan Şova şi al persoanelor din sfera sa relaţională.

Pentru presupusele activităţi efectuate în conlucrare, avocatul Victor Ponta a emis în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei, precizează DNA, citat de AGERPRES.

De asemenea, în perioada 11 noiembrie 2008 — iunie 2009, Victor Ponta a mai beneficiat de foloase din partea societăţii de avocaţi, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10.

În tot acest timp, societatea de avocaţi a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aproximativ 6.000 lei/ lună) şi alte obligaţii către firmă de leasing, în total, 79.641,11 lei.


Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Şova, iar procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru, potrivit unor surse judiciare. Ponta s-a prezentat, luni dimineaţă, la DNA, în cârje, unde a stat aproximativ 30 de minute.

La ieşire, premierul a declarat că va reveni pentru a da declaraţii în luna august, după ce va fi gata expertiza financiar-contabilă dispusă în dosarul în care este urmărit penal, el refuzând să spună dacă va demisiona de la Guvern, relatează MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus în mişcare acţiunea penală pe numele premierului Victor Ponta şi i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul "Turceni-Rovinari".

Citit 1676 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2016 02:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.