Ţâşnitorile sunt flori rare

Ţâşnitorile sunt flori rare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cui îi mai pasă că, din cauza crizei, n-o să avem nici după ce bea apă? *

Dacă vi se face sete cât sunteţi plecaţi prin oraş, aveţi trei opţiuni: intraţi într-un bar şi comandaţi ceva de băut, vă cumpăraţi răcoritoare din magazin sau - dacă nici una din aceste variante nu vă surâde - răbdaţi până vă întoarceţi acasă.

Cui îi pasă că vi se crapă buzele şi vă deshidrataţi sub soarele torid? Cu siguranţă nu autorităţilor, care ar fi putut până acum să „planteze” pe corso-ul gălăţean măcar câteva fântâni de tip ţâşnitoare la care să apelaţi ca să vă potoliţi setea.

Pe strada Brăilei -  din Micro 19 şi până în Centru - n-am zărit nici urmă de fântână cu apă potabilă. Iar din cele artizanale, cum ar fi  Păpădia de la Tribunal şi Valurile de la Mozaic, nu v-am sfătui să beţi, pentru că efectele consumului respectivei ape asupra omului civilizat – care nu se scaldă  înăuntru -  n-au fost încă stabilite.   

E drept, o parte din bulevardul Brăilei arată deja destul de frumos, unele spaţiile verzi sunt toaletate şi irigate regulat, dar la fel de adevărat este că decorurile acestea nu le ţin de sete gălăţenilor care păşesc anevoie, transpiraţi, pe trotuarele încinse. Deşi, dacă le-aţi cere angajaţilor care stropesc palmierii să pună furtunul pe dumneavoastră, s-ar putea să vă mai răcoriţi un pic, în manieră tropicală!

Din păcate, şi prin parcuri ţâşnitorile sunt flori rare. În partea de sus a oraşului, în Parcul Cloşca, n-am găsit niciuna. La urma urmei, Dunărea e la o aruncătură de băţ,  aşa că nu e decât vina noastră dacă suferim de sete la malul unuia dintre cele mai lungi fluvii din Europa. În Centru, în Parcul Eminescu, am reuşit să găsim, în sfârşit, o ţâşnitoare (vezi foto), dar şi aceasta are smalţul sărit, şi-ţi cam taie pofta de băut. Pe strada Domnească, secetă mare.  

N-ar fi rău deloc să răsară pe ici, pe colo  câteva ţâşnitori, cât ţine căldura. Sau, pe principiul „fă-ţi vara sanie şi iarna car”, o să se monteze abia prin noiembrie, ca să facă ţurţuri frumoşi la primul îngheţ?  

Comentariu foto: Cu o ţâşnitoare nu trece setea de-o vară

Citit 841 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.