Începe pelerinajul de Sf. Parascheva. Cu ce şi cu câţi bani pot ajunge gălăţenii la Iaşi

Începe pelerinajul de Sf. Parascheva. Cu ce şi cu câţi bani pot ajunge gălăţenii la Iaşi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preţul întreg pentru un bilet la trenurile care merg la Iaşi variază între 57 şi 70 de lei, iar călătoria pe ruta Galaţi - Iaşi cu microbuzul sau autobuzul oscilează între 35 şi 45 de lei

Perioada 10-15 octombrie va fi una aglomerată pe rutele care leagă Iaşiul de restul ţării, cu prilejul pelerinajului anual prilejuit de sărbătoarea Sf. Cuvioase Parascheva, Credincioşii care vor să ajungă la moaşte au trei mari variante să ajungă la Iaşi, respectiv, maşina proprie, trenul sau autobuzul ori microbuzul.

Pentru că mulţi optează pentru deplasarea pe calea ferată, CFR a anunţat zilele trecute introducerea unor garnituri suplimentare care să faciliteze transportul pelerinilor în capitala Moldovei. Galaţiul nu va beneficia de mai multe trenuri, dar, în schimb, cele care vor pleca de aici vor fi dotate cu mai multe vagoane, pentru a face faţă cererii şi a se evita, pe cât posibil, aglomeraţia. Gălăţenii care vor să ajungă cu trenul la moaşte trebuie să ştie că preţul întreg pentru un bilet la clasa a doua variază între 57 şi 70 de lei, pensionarii, elevii şi studenţii beneficiind de reducerile aferente.

O variantă mai ieftină şi mai rapidă o constituie autobuzele sau microbuzele care fac curse Galaţi - Iaşi, valoarea unei călătorii variind între 35 şi 45 de lei.

Atenţie la bagaje!

Autorităţile din zona ordinii publice preconizează că numărul mare de călători care vor alege trenul ca mijloc de transport va fi un factor favorizant pentru infractorii care urmăresc bagaje şi bunuri de valoare. Tocmai pentru a preveni sau, în cel mai rău caz, pentru a interveni prompt în cazul în care infractorii atacă, Poliţia Transporturi şi alte structuri specializate vor fi prezente cu efective mărite în trenurile care pleacă spre Iaşi sau vin din acea zonă. "Poliţiştii secţiei vor fi prezenţi şi vor asigura ordinea şi liniştea publică în trenurile de călători de pe magistralele feroviare şi secţiile adiacente, într-un număr de 13 trenuri pentru deplasarea în municipiul Iaşi şi tot în atâtea trenuri de călători de pe relaţiile de cale ferată, pentru întors", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 2576 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.