Săptămână neagră pentru participanţii la trafic. Peste o mie de gălăţeni au fost amendaţi

Săptămână neagră pentru participanţii la trafic. Peste o mie de gălăţeni au fost amendaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ultima săptămână, filtrele de poliţie nu au ratat şi nu au iertat nicio abatere la regimul rutier, dacă ar fi să ne luăm după numărul mare de amenzi aplicate atât pietonilor, cât şi şoferilor care au încălcat, mai grav sau mai puţin grav, regulile de circulaţie. Nu mai puţin de 1.291 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în perioada menţionată, valoarea amenzilor pe care cei prinşi le-ar avea de plătit depăşind suma de 238.000 de lei, dublu faţă de cuantumul amenzilor aplicate în alte intervale similare.

Cele mai multe amenzi au fost date şoferilor care au depăşit viteza legală, 461 de conducători auto fiind în această situaţie. Aceştia sunt urmaţi în clasament de 249 de pietoni care au traversat neregulamentar, de 124 de persoane care nu au purtat centuri de siguranţă şi de 92 de şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor. Chiar dacă nu au pus în pericol direct traficul rutier, alţi 94 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu aveau actele la ei. Complementar cu sancţiunile pecuniare, 147 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, în timp ce 25 au predat certificatele de înmatriculare a maşinilor.

Mai mulţi infractori

Şoferii care au încălcat grav legea în săptămâna trecută au fost şi ei mai mulţi decât în alte perioade. 11 s-au ales cu dosare penale, şase pentru că nu deţineau permise de conducere, iar cinci pentru că se urcaseră la volan după ce au băut, iar etilotestul a arătat valori peste 0,4 grame la mie în aerul expirat.

Citit 1908 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.