Cine va reprezenta România la Eurovision? Cei şase finalişti au fost aleşi vineri noaptea
Foto: Foto: TVR  

Cine va reprezenta România la Eurovision? Cei şase finalişti au fost aleşi vineri noaptea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, Mihai Trăistariu, Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ se vor lupta duminică seara, în Finala Selecţiei Naţionale Eurovision, pentru a reprezenta România pe scena de la Stockholm. Cei şase au fost aleşi vineri noaptea, dintre 12 concurenţi care s-au înfruntat muzical în cadrul Semifinalei Eurovision, un spectacol grandios care a avut loc la Baia Mare, transmis de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova, şi online, pe www.tvrplus.ro şi eurovision.tvr.ro.

Trebuie spus că primii patru artişti nominalizaţi au fost aleşi de către juriul de specialitate format din Horia Moculescu, Zoli Toth, Alexandra Cepraga, Cezar „The Voice” Ouatu şi Randi.    

Cel mai mare scor – 54 de puncte - i-a fost oferit de juriu lui Ovidiu Anton, fost concurent X Factor, care a interpretat excepţional o piesă cu un mesaj la fel de puternic şi de tulburător „Moment of Silence” (muzică: Ovidiu Anton, text: Ovidiu Anton), melodie compusă în timpul protestelor care au urmat tragediei Colectiv.

Pe locul secund în clasamentul juriului – 47 de puncte – s-a plasat trupa de tenori Dream Walkers, cu piesa „Let It Shine” (muzică: Cristian Faur, text: Cristian Faur).

Ultimul loc pe podium i-a revenit, cu 44 de puncte, celei mai tinere dintre toţi concurenţii la Eurovision – Florena, în vârstă de doar 16 ani - cu o melodie, o voce şi o interpretare care au impresionat  – „Behind The Shadows” (muzică: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă, text: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă). 

Ultimul în preferinţele juriului a fost Mihai Trăistariu – 33 de puncte - cu cântecul „Paradisio” (muzică: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Pădure, text: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Pădure).

Ultimii doi finalişti la Eurovision au fost aleşi prin votul publicului. Marea favorită a fost piesa „I’m Coming Home” (muzică: Vanotek, Catană Ionuţ, Alex Cotoi, Sorin Seniuc, Adriana Rusu, text: Anastasia Sandu), interpretată de Vanotek feat. The Code & Georgian, care a acumulat 984 de puncte. Cu 852 de puncte acordate de public, Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ vor intra în competiţie cu melodia „The Voice” (muzică: Doru Todoruţ, Irina Baianţ, text: Doru Todoruţ, Irina Baianţ).

În finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege, prin televot, reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs. Show-ul va fi transmis în direct, de la ora 20,30, de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova, iar online, pe www.tvrplus.ro şi eurovision.tvr.ro.

Din păcate, gălăţeanca Irina Popa, semifinalistă la Eurovision, nu se află printre cei şase finalişti, deşi prestaţia ei artistică a fost la înălţime. Asupra momentul ei artistic, dar mai ales asupra reacţiei juriului şi a punctajului acordat vom reveni cu un articol.

 

Citit 3131 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.