Medicii şi farmaciştii gălăţeni şi-au REALES reprezentanţii

Medicii şi farmaciştii gălăţeni şi-au REALES reprezentanţii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dr. Aurel Nechita nu a avut adversar în cadrul alegerilor pentru şefia Colegiului Medicilor Galaţi * La Colegiul Farmaciştilor, alegerile s-au desfăşurat în două tururi


Medicii şi farmaciştii din judeţul Galaţi au ales, recent, cine îi va reprezenta, pe parcursul următorilor patru ani, în fruntea colegiilor Medicilor şi a Farmaciştilor. În ambele cazuri, alegerile au însemnat de fapt reconfirmarea în funcţii a persoanelor care s-au aflat în fruntea celor două organizaţii profesionale şi în mandatul trecut.

Astfel, prof. univ. dr. Aurel Nechita a fost ales din nou în funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Galaţi. Doctorul Nechita nu a avut contracandidat în cadrul acestor alegeri, aflându-se acum la al doilea său mandat ca reprezentant al medicilor gălăţeni. Tot în cadrul alegerilor de săptămâna trecută au fost desemnaţi şi vicepreşedinţii. Cei trei vicepreşedinţi sunt dr. Mihai Polinschi, prof. univ. dr. Doina Tutunaru şi medicul de familie Gabriela Dragomir. Secretar al Colegiului şi reprezentant în Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a fost reales prof. univ. dr. Dumitru Cristea.

Primele alegeri, anulate

Conducerea Colegiului Medicilor Galaţi ar fi trebuit să fie desemnată încă din luna decembrie a anului trecut, însă alegerile de atunci au fost invalidate ca urmare a unei decizii luate de către Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor. Alegerile din decembrie nu au fost însă anulate doar în Galaţi, ci şi în alte 35 de judeţe. 

Prof. dr. Aurel Nechita s-a născut la Lugoj pe data de 14 aprilie 1951. Ultimii doi ani de gimnaziu i-a terminat la Şcoala generală nr. 16 "Nicolae Bălcescu" Galaţi. A urmat cursurile Liceului "Vasile Alecsandri", după care a fost admis şi a urmat Facultatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. După terminarea facultăţii s-a întors în Banat, unde a fost cadru didactic, timp de şase ani, la Facultatea de Medicină Timişoara. În 1984 s-a reîntors la Galaţi, angajându-se ca medic cardiolog la Spitalul de Copii, unde profesează şi în prezent. În 2004, a înfiinţat Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi.

Colegiul Farmaciştilor

La Colegiul Farmaciştilor, farm. Florina Bonifate (foto) a fost aleasă din nou în funcţia de preşedinte al acestei organizaţii profesionale. Alegerile s-au desfăşurat în două tururi, după ce primul tur nu a întrunit cvorumul, respectiv prezenţa la alegeri a cel puţin două treimi din numărul total al farmaciştilor din judeţ.

Vicepreşedinţii Colegiului Farmaciştilor Galaţi sunt Carmen Malaxa, Iulian Bounegru şi Otilia Ciobotaru. Secretarul Colegiului este Denisa Batir Marin.

Florina Bonifate s-a născut pe data de 7 noiembrie 1979. Între 1998 şi 2003 a urmat cursurile Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Bucureşti. Între 2005 şi 2008, a studiat Managementul la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. Pe lângă activitatea profesională de farmacist, Florina Bonifate deţine, din martie 2010, şi funcţia de preşedinte al Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Citit 4314 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.