”Mogoşoaia”, la 27 de ani de la TRAGEDIE. Sâmbătă, COMEMORARE
Foto: În foto, ceasul, oprit, al vasului „Mogoşoaia” (Foto Sorin Pană)

”Mogoşoaia”, la 27 de ani de la TRAGEDIE. Sâmbătă, COMEMORARE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O comemorare a tragediei navale a navei de pasageri „Mogoşoaia”, cu săvârşirea unui slujbe de pomenire, va avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 9,00, la Monumentul din Port Bazinul Nou, am aflat de la dl Petrache Boşneaga fost navigator, iniţiator, cu foarte mulţi ani în urmă, al acestui gest pios.

Am mai aflat că anul acesta, cei care vor să participe la slujba de pomenire din port, au la dispoziţie şi un autobuz, care va pleca spre locul comemorării de la Biserica  Sf.  Mina, cartierul Aurel Vlaicu (fost I. C. Frimu) de la ora 8,00. Autobuzul va face ulterior staţie la colţul străzii Mihai Bravu cu strada Basarabiei.

Sunt invitate oficialităţile gălăţene şi toţi cei care doresc să participe la acel moment. Vor fi comemorate cu acest prilej şi toate persoanele care au contribuit marcant la dezvoltarea sectorului naval gălăţean.

Comemorare la monumentul cu clopot de vas (Foto-arhivă V.L., Vasile Caburgan)

În fiecare an din 1989 încoace, comunitatea din satul Grindu (fostă Pisica), localitatea în care aproape fiecare familie a pierdut unul sau mai mulţi membri în catastrofa „Titanicului” gălăţean, dar şi la Galaţi, prin efortul câtorva marinari şi gălăţeni de suflet, este comemorată marea tragedie din dimineaţa de 10 septembrie 1989.

Citit 13003 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2016 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.