Sute de gălăţeni au participat la Marşul pentru Viaţă | FOTO
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Sute de gălăţeni au participat la Marşul pentru Viaţă | FOTO
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„Avortul nu te face neînsărcinată, te face mama unui copil mort!”. „Sunt un bebe, nu o victimă. Vreau o poveste, nu un mormânt!”. „Adevăraţii doctori nu ucid copii!” „Bărbaţii adevăraţi sunt şi taţi adevăraţi - 80 la sută dintre avorturi nu s-ar face dacă ar exista un bărbat care să sprijine femeia”. „Inima mea a început să bată la 16 zile de la concepţie”. „Mami, mulţumesc că m-ai născut!”. „Adopţie nu avort!”. Acestea sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pancartele purtate, astăzi, de cei aproximativ 400 de gălăţeni – copii, adolescenţi, tineri, maturi, dar şi vârstnici - care, însoţiţi de câţiva preoţi, au participat la Marşul pentru Viaţă.

Locul de joacă din Parcul „Coposu” a devenit, astăzi, neîncăpător pentru gălăţenii de toate vârstele care şi-a dat aici întâlnire pentru a porni în Marşul pentru Viaţă. Cu baloane în mâini şi cu inimioare pictate pe faţă, mulţi dintre copii au fost aduşi în braţe, în cărucioare sau de mânuţă de către părinţi sau bunici. Am remarcat şi numeroşi elevi, veniţi cu clasa şi profesorii de religie, dar şi tineri, maturi şi vârstnici, toţi susţinând cu tărie ideile scrise pe pancarte: „Fiecare copil merită o zi de naştere”, „Cu fiecare copil, un înger vine în lume”, „Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa”, „350 de copii sunt ucişi zilnic în România”.

„Accidentele” devin minuni

Participanţii ne-au spus că susţin familia tradiţională, căsătoria între bărbat şi femeie „aşa cum a lăsat-o Dumnezeu”. Pe de altă parte, nu au găsit răspunsuri potrivite la când au fost întrebaţi de dreptul mamei de a alege dacă aduce sau nu pe lume un copil nedorit, pentru că a rămas însărcinată în urma unui viol...

„Particip la marşul pentru viaţă ca să nu se mai facă avorturi. Că aşa a lăsat Dumnezeu şi Maica Domnului ca lumea să evolueze, nu să rămână puţini şi răi!”, ne-a declarat un participant vârstnic.

„Odată ce copilul este dat de la Dumnezeu, trebuie dat mai departe curs vieţii. Dacă mama ei nu ar fi fost de acord, fetiţa asta minunată nu mai era! Şi ea, şi frăţiorul ei, care sunt nepoţii mei, din „accidente” au fost! Şi accidentele au dat curs vieţii şi au devenit o minune de copii!”, ne-a mărturisit o participantă care s-a recomandat mamaia Serenei.

„În copii ne punem toată speranţa! Nu ne jucăm cu o viaţă! Nu avem dreptul să o luăm şi, dacă nu suntem dispuşi să ne-o asumăm, atunci ne abţinem! Abstinenţă! Ca să facem copii este foarte uşor! Dar un copil implică renunţare, ca părinte, la multe lucruri. Aşa cum părinţii noştri au ales să renunţe la multe pentru noi, şi nu au dus-o foarte bine în regimul trecut, dar s-au străduit!”, ne-a declarat Cristina Iordache, studentă la Facultatea de Teologie şi asistent medical.

Un banner pe care scria „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine.”, flancat de două icoane, una cu Maica Domnului cu Pruncul, cealaltă cu Iisus Hristos, se afla în fruntea coloanei de manifestanţi. Participanţii s-au deplasat pe trotuarul străzii Brăilei până în cartierul Mazepa I, şi de acolo pe strada Prelungirea Traian (spre Faleza Dunării), strada Roşiori, la Biserica Precista.

După cum v-am informat, acţiunea de dezaprobare a avortului se desfăşoară anual, în toată ţara. Marşul pentru Viaţă a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, A.S.C.O.R. Galaţi, Asociaţia „Studenţi pentru viaţă“, Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“ şi A.P.O.R. - filialele Galaţi, Brăila şi Tecuci.

Citit 7814 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2017 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.