Angajaţii Serviciul de Ambulanţă Judeţean Galaţi au protestat

Angajaţii Serviciul de Ambulanţă Judeţean Galaţi au protestat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un protest paşnic a avut loc în această dimineaţă la sediul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi. Angajaţii nu au întrerupt activitatea, însă au purtat în piept banderole albe. Proteste similare au avut loc şi în restul serviciilor de ambulanţă din ţară. Pe geamul din faţă era lipită o foaie cu mesajul „Protest naţional”, iar pe partea interioară a geamului fusese lipită o foaie pe care erau scrise principalele revendicări.

„Dorim, în primul rând, dotarea cu mai multe ambulanţe noi. O altă revendicare ţine da faptul că nu suntem de acord cu măsura trecerii contribuţiilor sociale de la angajator către angajat. De asemenea, ne nemulţumeşte şi modul de calculare a sporurilor. Nu în ultimul rând, serviciile de ambulanţă funcţionează cu mult prea puţini angajaţi. La Galaţi, spre exemplu, dar şi la nivel naţional deficitul de personal se ridică la 40 la sută”. a explicat Constantin Şandru, preşedintele Sindicatului Ambuţanţa Galaţi.

Protestul de astăzi a venit în continuarea mitingului care a avut loc săptămâna trecută. Negocieri au loc acum între sindicatele din Sănătate, pe de o parte, şi Guvern şi Ministerul Sănătăţii, de cealaltă parte. Dacă discuţiile nu vor duce la niciun rezultat, sindicaliştii au anunţat că vor organiza un marş în Capitală, pe 11octombrie, acţiune la care sunt aşteptate şi cadre medicale din Galaţi.

Citit 2209 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.