Sute de mii de lei daune pentru urmaşii lui Marian Ivan

Sute de mii de lei daune pentru urmaşii lui Marian Ivan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Tribunalului Teleorman au confirmat, în cele din urmă, faptul că ucigaşii lui Marian Ivan au fost condamnaţi la închisoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei respective, magistratul Petrică Gudac, în urmă cu trei zile instanţa a anunţat pronunţarea în acest dosar de cursă lungă, stabilind pedepsele pentru cei doi declaraţi vinovaţi de uciderea capului lumii interlope din Galaţi, în urmă cu 2 ani, dar şi valoarea daunelor care trebuie achitate urmaşilor acestuia.

Potrivit sursei amintite, ambii inculpaţi au cerut schimbarea încadrării juridice, dar cererile lor au fost respinse de către judecători la cel din urmă termen de judecată.

Apoi au fost anunţate sentinţele pentru fiecare inculpat în parte:

-    Ionuţ Zăuşilă a fost condamnat la 17 ani de închisoare,

-    Ion Mocănelu  (cunoscut şi cu numele de Nelu Enache) va sta după gratii 19 ani, el fiind condamnat în trecut, la Galaţi, la doi ani de închisoare, pedeapsă pe care nu a executat-o.

Aşa cum „Viaţa liberă” a anunţat ieri, judecătorii de la Teleorman au stabilit şi valoarea daunelor pe care cei doi criminali vor trebui să le achite.

Mai precis, Antonia Ivan, fiica lui Marian Ivan, trebuie să primească 150.000 de lei şi 2.000 de lei în fiecare lună, de la momentul crimei şi până când va împlini 18 ani.

Mama lui Marian Ivan, Zenovia Costea, va primi 100.000 de lei cu titlu de daune materiale şi câte 1.000 de lei pe lună, de la momentul la care i-a fost ucis fiul până când încetează starea de nevoie.

Magistratul Petrică Gudac a mai spus şi că sentinţa nu este una definitivă, ea putând fi contestată în termen de 10 zile de la data la care va fi comunicată părţilor.

Dacă ar alege să conteste această sentinţă, Mocănelu şi Zăuşilă vor fi nevoiţi să se adreseze Curţii de Apel Bucureşti. 

Citit 4540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.