Poveste cu parfum penal la Schela

Poveste cu parfum penal la Schela
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Edilul-şef al comunei gălăţene Schela este frământat de afaceri juridice importante *

Curtea de Apel Galaţi a emis în luna ianuarie a acestui an o sentinţă  de 11 ani închisoare pentru inculpatul Bărceanu Iacov (FOTO), într-un dosar care are ca obiect înşelăciunea.

Trebuie spus însă că sentinţa nu este una executorie, iar apărătorii lui Bărceanu au şi contestat-o în termenul legal.

Contactat telefonic, primarul de la Schela a glumit pe seama situaţiei în care se găseşte şi a precizat că nu se consideră vinovat, iar demonstraţia nevinovăţiei sale este una palpabilă.

Din dosarul cauzei (2661/121/2008) se înţelege că primarul cu pricina ar fi trimis către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă cereri pentru angajarea în condiţii speciale a 120 de persoane, urmând ca statul să suporte o parte dintre cheltuielile cu angajaţii.

Numai că, susţin procurorii, persoanele respective nu ar fi fost angajate. În apărarea sa, primarul declară că persoanele respective au lucrat, dovadă fiind sutele de hectare de teren plantate de către acei angajaţi.

Potrivit portalului just.ro, Curtea de Apel Galaţi a înregistrat anul trecut, în luna noiembrie, un dosar de înşelăciune venit de la Tribunalul Galaţi.

Magistraţii de la ultima instanţă amintită îi condamnaseră atât pe primarul Bărceanu, cât şi pe Mihaela Giurgea, cea considerată a fi complicele edilului în întocmirea unor documente fictive potrivit cărora angajarea a 120 de persoane, la 4 ani şi şase luni, respectiv 3 ani şi 10 luni închisoare.

Ambii inculpaţi au contestat sentinţa la Curtea de Apel. Aici însă, după cum precizam mai sus, pedepsele s-au majorat, Bărceanu fiind condamnat la 11 ani de închisoare, iar Giurgea la 10 ani.

Cei doi au atacat deja sentinţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi aşteaptă judecarea cauzei. Rămâne de văzut cum se va finaliza acest dosar.

Citit 3248 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.