Traficanţi, prinşi cu droguri în sac

Traficanţi, prinşi cu droguri în sac
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zilele acestea, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi s-a finalizat rechizitoriul cauzei în care sunt inculpaţi gălăţenii Sava Victor, de 25 de ani şi Nechifor Marius Sergiu, zis „Sergiu” sau „Iepuraş”, de 23 de ani.

Primul  are 12 clase de şcoală, dar nu are nicio ocupaţie serioasă, iar cel de al doilea e student la Facultatea de Ştiinţe a Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Ei au fost trimişi în judecată, acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de droguri în formă continuată. Aşa cum reiese din rechizitoriul DIICOT Galaţi, cei doi, „în perioada septembrie-noiembrie 2009, acţionând în mod repetat, au procurat, deţinut şi comercializat diverse cantităţi de cannabis, drog de risc”.

Se cunoscuseră în vara anului trecut, dar, la scurt timp, poliţiştii au şi pus ochii pe ei. În ziua de 28 septembrie 2009, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu că Victor deţine o importantă cantitate de haşiş, drog de risc, pe care intenţionează să o comercializeze în mod ilicit. Ulterior, cauza a fost înregistrată şi pe rolul DIICOT Galaţi.

La un moment dat, în combinaţie a intrat şi „Sergiu”, zis şi „Iepuraş”. Cei doi procurau, deţineau şi apoi comercializau drogurile pe care le vindeau cu 50 de lei pe un gram. Au fost descoperiţi, reţinuţi, cercetaţi penal şi trimişi în judecată.

În timpul cercetărilor, în urma unei percheziţii informatice făcute pe un hard-disk, marca „Legate” şi pe un memory stick, ambele de la locuinţa lui „Sergiu”, au fost găsite fişiere „suspecte” a fi fost utilizate la comiterea de infracţiuni de natură informatică; au mai fost înregistrări telefonice, agenţi sub acoperire, aşa că cei doi n-au avut nicio şansă de scăpare.

Citit 2229 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.