Anchetați pentru că au considerat permisul o ”opțiune”

Anchetați pentru că au considerat permisul o ”opțiune”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Trei tineri din județul Galați au intrat în atenția poliției după ce au fost depistați, la finele săptămânii trecute, la volanul unor mașini pe care nu ar fi avut voie să le conducă. "Veteranul" seriei are 31 de ani și a fost depistat în cea mai gravă ipostază.

Conducea o mașină pe o stradă din Scânteiești, când a fost oprit de un echipaj de poliție, care avea să constate că nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, avea și o alcoolemie de 0,30 la mie în aerul expirat, iar mașina pe care o conducea nu îi aparținea lui, ci o luase de la tatăl său, fără a-i cere permisiunea. Drept urmare, s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și furt în scop de folosință, dar și cu o amendă de 1.305 lei pentru că era "ușor băut".

"Doar" cu dosare penale s-au ales alți doi tineri. O fată de 19 ani, din Tecuci, prinsă la volan deși avea permisul suspendat pentru o altă abatere la regimul rutier, și un tânăr de 26 de ani, din Toflea, care deși nu a avut niciodată carnet, s-a încumetat să conducă până la Umbrărești, unde a fost depistat în trafic de polițiștii din comună. Toți cei trei riscă, numai pentru conducerea fără permis, pedepse cu închisoarea cuprinse între 1 și 5 ani.

Citit 2425 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2023 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.