Trei ani de puşcărie pentru şoferul care a omorât doi oameni în apropiere de Tuluceşti

Trei ani de puşcărie pentru şoferul care a omorât doi oameni în apropiere de Tuluceşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei ani de puşcărie şi peste şase miliarde de lei trebuie să achite Costel Agache, cel care a provocat accidentul, rudelor soţilor Căluianu

Agache Costel, şoferul care a ucis doi oameni a primit din partea Curţii de Apel trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu mai are cale de atac şi vine după ce două instanţe de judecată au dispus ca Agache să primească tot trei ani, dar cu suspendare, ceea ce i-ar fi adus o libertate restricţionată.

Reamintim că anul trecut pe 2 mai, Costel Agache, aflat la volanul unei maşini, a provocat un accident rutier urmare căruia doi oameni, din Tuluceşti, şi-au pierdut viaţa. Trupurile neînsufleţite au fost găsite pe marginea drumului, fiind acoperite de tufişuri. Agache a fugit de la locul accidentului, el fiind identificat mult mai târziu. La acel moment s-a vorbit despre faptul că soţii Căluianu, Sterică şi Cornelia, se întorceau de la o nuntă şi mergeau spre casă, când au fost loviţi în plin de maşina lui Agache.

Şoferul a târât trupurile pe marginea şoselei, după care şi-a văzut de drum. În urma celor doi soţi însă a rămas un copil. Agache nu era singur în maşină, iar odată cu găsirea martorului, a fost o chestiune de timp până când anchetatorii au ajuns la el. A fost o perioadă scurtă de timp arestat, apoi eliberat şi aşa a rămas până acum.

A fost la judecata magistraţilor Judecătoriei, a Tribunalului şi a Curţii de Apel. Primele două instanţe au decis că pentru ceea ce a făcut este de ajuns trei ani cu suspendare. Curtea de Apel a dispus însă ca pedeapsa să fie executată efectiv. Sentinţa nu mai are cale de atac, asta însemnând că şoferul va ajunge acolo unde judecătorii au decis că trebuie să fie. De menţionat este şi faptul că mahistraţii Curţii au păstrat şi dispoziţia dată de Judecătorie prin care Agache trebuie să le achite copilului şi rudelor celor doi soţi morţi suma de 625.000 de lei.

Citit 3426 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2011 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.