DNA, dublu impact. Trimiterea în judecată a Vioricăi Colgiu loveşte în Albo

DNA, dublu impact. Trimiterea în judecată a Vioricăi Colgiu loveşte în Albo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când a izbucnit scandalul cu firma Albo, care trimitea produse expirate pe piaţa gălăţeană, a existat şi un episod reprodus în instanţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Era vorba despre faptul că reprezentantul firmei, Dumitru Neculai, discutase cu o persoană despre transportul către Penitenciar al unor alimente bănuite a avea aceeaşi stare ca acelea reclamate. La momentul când a izbucnit scandalul, "Viaţa liberă" le-a cerut un punct de vedere celor de la Penitenciar. În iulie 2011, aceştia au recunoscut că a existat un contract între unitatea gălăţeană şi Top Meat Food. Asupra datei, însă, Penitenciarul părea să nu aibă nici un dubiu, vorbind despre un contract care s-ar fi derulat doar în 2010, precizând că în 2011 nu au mai primit nimic de la această firmă.

În dosarul Vioricăi Colgiu, fosta şefă de la Protecţia Consumatorului, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie, apare însă şi rechizitoriul prin care au fost trimise în judecată 21 de persoane printre care şi Dumitru Neculai, patronul grupului Albo şi Viorel Gheorghiţă, fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare. Aici apar şi interceptările telefonice în care, pe 29 iunie 2011, Dumitru discută cu o angajată pe nume Dana, despre transportul care urma să plece spre penitenciar. Episodul se petrece pe 29 iunie, la ora 08.31, şi este urmat de un comentariu al procurorilor DNA.

"Dana: Alo!

Dumitru Neculai: Alo! M-a sunat?

D: Da. E…la… Cârnaţii pentru Penitenciar, am numai 87…Ăăăă…şi 80 de kile, atât 87

DN: Şi n-aţi făcut ieri trandafirii, n-a făcut de ăştia

D: Nu

DN: N-a apucat să facă nimic ha? Hmm, şi (?) ce le-ai dat? Turistul acela, nu?

D: Da, da. Da

DN: Păi şi ce mai ai Dana pe acolo bun

D: Mai e şi… un Muntenia, care… da-i membrana

DN: Nu-i nimic. Îi pui 80 de ăstea şi 20 de ăia

D: Da

DN: Şi pui la fel, da?

D: Da, domnu', da

DN: Acelaşi preţ care l-ai avut tot, da?

D: Da, da

DN: Bine

D: Bine"

„Se observă că deşi membrana la cârnaţii Muntenia nu era bună, inculpatul i-a spus salariatei să dea la penitenciar doar o anumită cantitate, pentru a nu se observa, pe lângă o altă cantitate dintr-un produs alimentar mai bun. Este modul tipic al inculpatului, acesta dorind să realizeze profit cu orice preţ în detrimentul sănătăţii consumatorilor, în cazul acesta al deţinuţilor care nu au posibilităţi de alegere a alimentelor. Potrivit facturii fiscale seria TMFP numărul 7714 din 29.06.2011 rezultă că societatea Top Meat Food Galaţi a livrat către Penitenciar 100 de kilograme de cârnaţi Muntenia la preţul de 801 lei”, arată procurorii DNA Galaţi.

Vom reveni cu amănunte referitoare la episodul de după arestarea lui Dumitru Neculai de către Tribunal şi punerea sa în libertate de către Curtea de Apel. Înregistrările făcute de DNA dovedesc faptul că firma a vândut în august 2011 carne de cal sub forma micilor, atât în Galaţi, cât şi în Iaşi, Bacău şi Bârlad. Din discuţii reiese nemulţumirea clienţilor referitoare la calitatea cărnii.

Facem precizarea că dosarul fostei şefe de la Protecţia Consumatorilor a plecat de la interceptările telefonice făcute de DNA în dosarul lui Gheorghiţă. Procurorii au pus la acest dosar şi rechizitoriul din care a plecat acesta. Reamintim că Viorica Colgiu l-a sunat pe Gheorghiţă pentru a opri un control la firma sa.

Citit 3580 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.