Din dosarul pentru crimă a lui Dan Cadar s-a furat expertiza toxicologică

Din dosarul pentru crimă a lui Dan Cadar s-a furat expertiza toxicologică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A dispărut o filă din dosarul în care este judecat Dan Robert Cadar pentru asasinarea iubitei sale. Astfel, procesul lui Cadar, acuzat de omor deosebit de grav, a reuşit ca în câteva luni de când este la instanţă să le dea procurorilor alte două anchete.

Una este legată de dispariţia filei 204 din dosarul uciderii Clarei Drăgoi. În şedinţa trecută, judecătorul a consemnat absenţa filei cu pricina, precizând că este vorba de buletinul de analiză toxicologică, făcut anul trecut în august, în timpul urmăririi penale. Magistratul a dispus emiterea unei adrese către Institutul de Medicină Legală, pentru a trimite o copie după documentul dispărut. De asemenea, s-a trimis către Parchet o copie după cele scrise în sala de judecată, pentru ca procurorii să-l identifice pe autorul sustragerii, care poate fi acuzat şi de distrugerea dosarului.

Cealaltă anchetă s-a declanşat împotriva Claudiei Forţu, pentru mărturie mincinoasă. Fata a declarat judecătorului că la petrecere s-au fumat etnobotanice şi s-a băut foarte mult. Tot în seara respectivă, când Clara a fost omorâtă în bătaie, Claudia Forţu a spus că a plecat cu victima care era pe picioarele ei, că ar fi luat un taxi ca să meargă cu ea la spital, dar odată ajunse acolo, Clara nu ar mai fi dorit să o vadă un medic şi a plecat acasă. Declaraţia este flagrant în contradicţie cu ceea ce a spus în faţa procurorilor pe 29 iulie 2012. Atunci a mărturisit că a văzut altercaţia dintre Dan Cadar şi iubita lui, că noaptea târziu a făcut o cafea după care a plecat, închizând porţile şi aruncând cheia după gard, aşa cum făcea de obicei. Tânăra a mai afirmat şi că ar fi aflat de asasinat de la ştiri. Procurorul s-a sesizat încă din sala de judecată, iar judecătorul a dispus trimiterea la Parchetul Judecătoriei a unei copii după declaraţia fetei, care acum riscă să fie trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă.

De remarcat este faptul că în lumina noii declaraţii, avocatul inculpatului a cerut revocarea arestării. Judecătorul i-a respins solicitarea şi a prelungit mandatul lui Cadar. Ca de fiecare dată, acesta nu a atacat decizia. Reamintim că avocatul lui Cadar este Maria Vasii, cea care asigură şi asistenţa lui Cristian Cioacă.

Părinţii victimei s-au constituit părţi civile în acest dosar cu suma de 40.000 de lei drept daune materiale, cheltuielile de înmormântare, şi un milion de lei despăgubiri morale.

Citit 5856 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2013 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.