Minori acuzaţi de tâlhărie şi omor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi minori - Mircea S., zis „Ţiganul” şi Claudiu M. - au fost trimişi de curând în judecată sub acuzaţia de tâlhărie soldată cu moartea victimei.

Cei doi, aşa cum reiese şi din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, erau, de fapt, doi vagabonzi care dormeau în canalizarea din faţa Şcolii Generale Nr. 1 Nicolae Mantu. Pe aceeaşi stradă cu şcoala, la unul din blocurile din apropiere, locuia şi Gheorghe M., bărbatul ce avea să le fie victimă. Aşa cum a rezultat şi din cercetări, Gheorghe M. era un mare consumator de băuturi alcoolice, aceasta fiind şi cauza pentru care îi treceau pragul apartamentului tot felul de persoane de moravuri uşoare.

La un moment dat, unul dintre cei doi minori amintiţi, Claudiu M., a aflat şi amănuntul că Gheorghe M. dispunea de bani şi de bunuri ce prezentau interes.  De aceea, în noaptea de 15/16 februarie 2009, cei doi vagabonzi minori au pătruns în apartamentul situat la parter, nu înainte de a-şi trage câte o glugă peste cap şi de a bate la uşă.

Când proprietarul a întrebat cine e, unul dintre ei a răspuns „Florin”, adică numele unui cunoscut de-al victimei. Odată intraţi în casă au tăbărât asupra proprietarului care se uita la televizor, lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele în gură şi nu numai, provocându-i leziuni, care, în cele din urmă, s-au soldat cu decesul victimei.

Acestea au fost faptele pentru care cei doi minori, în vârstă de 17 ani, au fost cercetaţi, urmăriţi penal şi trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie cu… moartea victimei.

Unul dintre ei, „Ţiganul”, mai fusese condamnat în 2008, printr-o sentinţă a Judecătoriei Galaţi, la un an de zile de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe durata unui termen de încercare de doi ani. Exista, deci, o circumstanţă agravantă.

Prada celor doi minori violenţi? 100 de lei, o lanternă, un telefon mobil Nokia şi un ghiul din aur pe care l-au luat de la mâna victimei. Mult sau puţin, nici nu mai contează, preţul, dacă se poate spune aşa, a fost moartea unui om.

Citit 1036 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.