43 de ŞOFERI au rămas FĂRĂ PERMIS într-o singură săptămână

43 de ŞOFERI au rămas FĂRĂ PERMIS într-o singură săptămână
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Cele mai multe sancţiuni le-au primit conducătorii auto care au depăşit viteza legală, nu au purtat centura sau nu au acordat prioritate


Săptămâna care s-a încheiat a fost una tristă pentru şoferii grăbiţi sau care au fost nepoliticoşi în trafic, în sensul că nu au acordat prioritate pietonilor ori vehiculelor sau şi-au pus în pericol siguranţa uitând de centuri.

Peste 500 de amenzi au primit conducătorii auto prinşi în ofsaid, campioni fiind în continuare cei care au „picat” testul cu radarul. 239 de vitezomani au primit procese verbale de amendă, unii dintre ei lăsând „amanet” şi permisele de conducere. La mare distanţă, vitezomanii au fost urmaţi de şoferii nefamiliarizaţi cu centurile de siguranţă, 84 dintre aceştia fiind înregistraţi în categoria contravenienţilor.

"În perioada menţionată, au mai fost aplicate amenzi şoferilor care nu au acordat prioritate vehiculelor sau pietonilor, ori care nu au respectat semnificaţia indicatorului STOP şi au creat pericol de accident în diferite intersecţii. Au mai fost sancţionate folosirea telefoanelor mobile în timpul condusului, şofatul sub influenţa alcoolului şi lipsa documentelor", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Valoarea totală a amenzilor aplicate pentru neregulile constatate pe raza judeţului Galaţi în ultimele şapte zile depăşeşte suma de 106.000 de lei. Pe lângă sancţiunile pecuniare, 43 de conducători auto, care au greşit grav, au fost lăsaţi fără permise, iar 12 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Periculoşi cercetaţi penal

Şoferii care au fost depistaţi conducând deşi ar fi fost mai bine să stea acasă sau să aleagă alte mijloace de deplasare n-au scăpat doar cu amenzi. Trei persoane care s-au urcat la volan deşi nu deţineau carnet, precum şi patru care şi-au riscat permisele pentru câteva pahare de băutură s-au ales cu dosare penale, ei fiind cercetaţi în libertate.

Citit 2573 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2016 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.