Urzicile, calități medicinale impresionante

Urzicile, calități medicinale impresionante
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Urzicile sunt printre primele plante care apar primăvara, iar beneficiile pe care urzicile le au pentru sănătate sunt de-a dreptul impresionante. Iată câteva din calitățile urzicilor:

Ajutor de preț în tratarea problemelor urinare – urinarea dureroasă, incapacitatea golirii complete a tractului urinar, precum și problemele cauzate de prostată sunt ameliorate de consumul de urzici. Acestea conțin substanțe care interacționează cu hormonii care produc probleme la nivelul tractului urinar. Pentru probleme de această natură, e indicat ca urzicile să se consume sub formă de ceai sau sub formă de extract.

Ameliorează durerile articulare – potrivit studiilor făcute în domeniu, urzicile au efecte antiinflamatoare, așa ca sunt extrem de eficiente în reducerea inflamațiilor la nivelul articulațiilor, inflamații specifice artritei.

Ameliorează rinita alergică – urzicile au capacitatea de a reduce “crizele” de strănut specifice rinitei alergice, dar studiile au dovedit și că urzicile diminuează răspunsul organismului la factorii alergeni precum polenul. Pentru a fi eficiente, urzicile trebuie consumate chiar înainte de a începe sezonul alergiilor.

Tratează eczemele de la nivelul pielii – poate părea ciudat, însă urzicile nu determină doar apariția iritațiilor la nivel cutanat, ci au și proprietăți vindecătoare atunci când vine vorba despre eczeme. Pentru tratarea eczemelor, urzicile pot fi folosite atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern, sub formă de cremă.

Există mai multe metode prin care te poți bucura de beneficiile urzicilor, cele mai răspândite variante de a le găti fiind sub formă de mâncare de urzici, supă cremă sau garnitură.

Citit 423 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2024 15:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.