Remember. Evelyn Greer (1904-1996)

Remember. Evelyn Greer (1904-1996)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Actrița Eileen Evelyn Greer Garson s-a născut pe 29 septembrie 1904, în Manor Park, Essex, Anglia. A studiat franceza și literatura secolului al XVIII-lea la King's College în Londra și, ulterior, la Universitatea Grenoble din Franța, intenționând să devină profesoară. În schimb, aceasta a început să lucreze într-o companie de publicitate și să apară ocazional în micile producții de acest gen.

A debutat pe scenă în ianuarie 1932 la Birmingham Repertory Theatre. A apărut și la televizor, în reproducerile de jumătate de oră pe piesele lui Shakespeare produse de BBC. Astfel, în 1937 Greer a semnat un contract cu MGM. Debutul ei pe marile ecrane a avut loc abia în 1939 cu "Adio, domnule Chips!", primind o nominalizare la Oscar. Filmul a adus-o în atenția producătorilor filmului "Mândrie și prejudecată", care a lansat-o pe plan mondial.

Greer Garson a mai jucat în filmele "When Ladies Meet", "Blossoms in the Dust", "Mrs. Miniver", "Madame Curie", "Doamna Parkington", "The Valley of Decision", "Milionarul excentric".

S-a stins din viață pe 6 aprilie 1996, la Dallas, Texas.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 249 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 18:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.