Remember. Matei Balș (1905-1989)

Remember. Matei Balș (1905-1989)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Medicul Matei Balș s-a născut pe 6 ianuarie 1905, la București. A fost o personalitate de referință în istoria celui mai vechi spital de boli infecțioase din România, Spitalul de Boli Infecțioase Colentina. A fost profesor universitar la București, șef de catedră la Clinica a II-a de boli infecțioase și decan al Facultăţii pentru Perfecționare și Specializare a Institutului Medico-Farmaceutic din București, membru titular al Academiei de Medicină, membru al unor societăţi şi academii de top (New York, Londra, Berlin).

A publicat peste 350 de lucrări științifice în țară și 35 în străinătate, dintre care unele au fost "cărți-eveniment", actualitate și astăzi, printre care: "Introducere în studiul patologiei infecțioase", "Antibioticele", "Terapia infecției" și "Laboratorul clinic în infecții". Matei Balș a fost întemeietorul școlii moderne românești de bacteriologie clinică și pionier al erei "antibioticoterapiei", aducând contribuții valoroase în chimioterapia unor boli contagioase. A încetat din viață pe 19 aprilie 1989, la Geneva. În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase îi poartă numele.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 393 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2024 12:58

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro