VEDETE/ Ioana Petric: “Nu e uşor pentru o femeie să fie frumoasă în România!”

VEDETE/ Ioana Petric: “Nu e uşor pentru o femeie să fie frumoasă în România!”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Într-un interviu acordat recent, Ioana Petric a vorbit despre trecerea de la rolul de Bebeluşă la cea de prezentatoare a “Cronicii Cârcotaşilor”, despre cât de greu este pentru o femeie frumoasă să se facă auzită în Romania, dar şi despre ritualuri de înfrumuseţare.

Reporter: Cum a fost trecerea asta, din postura de Bebeluşă la cea de prezentatoare?

Ioana Petric: Sincer, a fost o trecere care s-a produs, aşa, neaşteptat. A fost o surpriză. Îmi doream de mult să evoluez, să trec la nivelul următor. Şi mă pregăteam pentru asta. Dar nu mi-am imaginat niciodată că o să ajung să prezint “Cronica”.Erau Găinuşă şi Dezbrăcatu, care îşi făceau treaba foarte bine şi nimeni nu se aştepta ca ei să plece. În momentul în care au plecat, sincer, am sperat să mi se ofere şansa măcar să particip la acel casting pentru prezentatori. Şi aşa a fost. Mi s-a împlinit dorinţa şi mă bucur că toţi cei din echipă au avut încredere în mine şi m-au susţinut. Pentru că eram la început, n-aveam niciun fel de experienţă. Doar foarte puţină, ţinând cont că o vară înainte prezentasem “Cronica Net-ului”. Ce să zic, este un vis care pentru mine a devenit realitate. A fost o responsabilitate foarte mare, pentru că este o emisiune cu un istoric în spate şi trebuia ca totul să fie perfect încă din prima zi. Nu am avut posibilitatea de a lua totul de la zero şi de a construi ceva. Trebuia să continui ce au construit alţii şi să o fac la fel de bine cum au făcut-o ei. Şi nu ştiu dacă am reuşit. Eu aşa sper. După reacţiile oamenilor, chiar dacă la început au fost mai reticenţi, pentru că aşa este când se întâmplă câte o schimbare majoră, se pare că, în final, am reuşit să-i cuceresc. Şi cred că în momentul de faţă sunt în locul potrivit.

Rep: Există preconcepţia că o femeie frumoasă e frumoasă şi cam atât. Cum ai reuşit să treci peste asta?

I.P.: Să ştii că nu e uşor pentru o femeie să fie frumoasă. Nu ştiu dacă aşa e peste tot, dar la noi în ţară asta se promovează. Faptul că un chip frumos nu are neapărat ceva de spus. Apar toate vedetele astea de carton, în toate emisiunile, iar lumea are impresia că arată bine şi atât. Dar nu e chiar aşa. Nu ştiu dacă am avut eu ceva special, ca să conving lumea că merit să fiu aleasă. Am fost eu şi şi-au dat seama cum sunt eu de fapt. Asta vreau, ca lumea să mă cunoască cum sunt. Nu mă prefac, nu joc un rol, nu îmi bagă nimeni vorbe în gură. Chiar mă implic şi în scrierea textelor şi în tot.

Rep: Care a fost cel mai răutăcios lucru pe care l-ai auzit despre tine de când ai început? Care te-a durut cel mai tare?

I.P.: “Răutăcisme” au fost multe. O singură chestie mă doare pe mine foarte tare, lucru pe care nu vreau nici să-l accept şi nici n-am reuşit neapărat să-l depăşesc. Faptul că toată lumea are impresia că, din moment ce eu am fost dansatoare, sunt o femeie uşoară sau o femeie care nu gândeşte, care a reuşit în viaţă prin alte modalităţi decât prin muncă. Şi chestia asta nu e adevarăta. Pe mine, chestia asta mă deranjează, mă doare, pentru că am avut contact cu multe fete din domeniul ăsta şi nu sunt toate aşa cum îşi imaginează unii. Dansul e, înainte de toate, o artă, şi dansul ca artă n-are nicio legătură cu dansul la bară. Din moment ce am fost dansatoare şi n-am dansat niciodată la bară, mă doare să fiu privită într-un anumit fel. Dar nu am ce face. Oamenii au dreptul să judece. Suntem o ţară liberă, fiecare are dreptul la o părere. Eu încerc prin ce fac să îi conving că se înşeală. Dacă reuşesc sau nu, rămâne de văzut. Deocamdată mai am de muncă, pentru că nu au încetat aceste păreri.

Rep: Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat, de când prezinţi “Cronica”?

I.P.: Nu neapărat de când prezint, de când sunt în echipa asta, am învăţat că e foarte important să fii perseverent şi să crezi în ceea ce faci, să dai ce e mai bun. Pentru că, la un moment dat, efortul tău va fi apreciat, chiar dacă nu în momentul în care îţi doreşti tu. Aşa e în viaţă, lucrurile se întâmplă când trebuie să se întâmple. Am învăţat, totodată, o chestie foarte-foarte importantă, că trebuie să apreciezi oamenii cu care lucrezi. Să existe respect, înţelegere şi prietenie. Munca în echipă, cel puţin în domeniul asta, este, deasemenea, foarte importantă. Şi noi, aici, suntem o echipă foarte sudată. Suntem ca o familie şi cred că asta ne-a şi ţinut împreună atâta timp. Pentru că e una dintre cele mai longevive emisiuni din România. Facem 15 ani şi cred că asta e cel mai important.

Rep: Care sunt trucurile tale de înfrumuseţare, ritualul tău zilnic de întreţinere, de îngrijire?

I.P.: Nu ştiu dacă există un secret al frumuseţii pe care ar trebui să-l dezvălui. Pentru că nu fac nimic în mod special. Doar strictul necesar, ca să zic aşa. Într-adevar, fac foarte mult sport şi cred că asta contează. Chiar dacă nu mai dansez acum, îmi place să merg la sală. Mi-am făcut un obicei din chestia asta. Nu trece nicio zi fără sală. Dacă trece, nu mă simt deloc bine. Dacă nu la sală, măcar în parc. Scot căţelul la alergat. Mişcarea, ăsta este cel mai important lucru, pentru tonus şi pentru tot.

Rep: Iar dacă este să vorbim despre îngrijirea tenului şi a părului?

I.P.: Pentru ten, nu pot să spun că fac ceva deosebit. N-am fost niciodată la cosmetică. N-am avut niciodată probleme cu tenul. Am fost şi norocoasă. Şi nu folosesc creme din comerţ. Folosesc creme naturiste, cumpărate de la Plafar, sau pur şi simplu uleiuri. Ulei de argan, ulei de măsline. Sunt foarte bune pentru ten. Şi îmi mai prepar măşti, acasă, cu ou, cu miere, cu iaurt. Şi cam atât. Acum, în ultima vreme, am început să am probleme cu părul, că l-am tot vopsit şi s-a degradat puţin. Am început să fac nişte tratamente, dar cred că e ceva ce poate să facă toată lumea acasă. Tot la fel, naturist, cu uleiuri, cu gălbenuş de ou…

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 9379 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.