Îţi pui sănătatea în pericol folosind vopseaua de ouă de Paşte. Conform unui studiu recent, numărul de E-uri (aditivi alimentari) conţinute în produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 şi 10.
35 produse tip vopsea de ouă, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentaţii ONG-ului din supermarketuri, de la trei producători/ furnizori/ distribuitori, au fost analizate de Infocons.
Numărul de E-uri (aditivi alimentari) conţinute în produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 şi 10 E-uri, astfel:
- 3 % din produsele analizate au în conţinut 1 E - vopsea praf;
- 20 % din produse analizate au în conţinut 2 E - vopsea praf/ganulata;
- 9 % din produse analizate au în conţinut 3 E - vopsea granulate şi vopsea lichidă;
- 11 % din produsele analizate au în conţinut 4 E - vopsea lichidă;
- 14 % din produsele analizate au în conţinut 5 E - vopsea lichidă;
- 9 % din produsele analizate au în conţinut 6 E - vopsea lichidă;
- 3 % din produsele analizate au în conţinut 7 E - vopsea lichidă;
- 11 % din produsele analizate au în conţinut 8 E - vopsea lichidă;
- 6 % din produsele analizate au în conţinut 9 E - vopsea lichidă;
- 14 % din produsele analizate au în conţinut 10 E - vopsea lichidă.
Produsele ce fac prezentul studiu au fost găsite sub diferite tipuri, şi anume: vopsea granulată, vopsea lichidă, vopsea praf şi cu diferite culori.