Când actorii şi regizorul coboară de pe marele ecran. Protagoniştii filmului BACALAUREAT, în dialog cu gălăţenii
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Când actorii şi regizorul coboară de pe marele ecran. Protagoniştii filmului BACALAUREAT, în dialog cu gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Spectatorii celor două proiecţii de gală ale filmului "Bacalaureat", la Cinema 3D "Ioan Manole" au avut parte, vineri seara, de o experienţă în premieră. De pe marele ecran, eroii principali ai filmului "Bacalaureat", Maria Drăguş şi Adrian Titieni, dar şi regizorul premiat la Cannes, Cristian Mungiu, au coborât în sală, printre ei, pentru a le răspunde la întrebări, pentru a le oferi autografe şi pentru a face fotografii. Dacă Maria Drăguş, actriţa germană cu origini gălăţene, era aşteptată, alături de regizor, apariţia actorului Adrian Titieni a fost o surpriză extrem de plăcută. Emoţii au fost şi de o parte şi de alta.

"Este minunat pentru noi să mai putem asista la seri de felul acesta. Vă mărturisesc că în ultimii zece ani părea că e tot mai complicat spre imposibil să mai organizăm asemenea seri de sărbătoare. Mă bucură că sunteţi atât de mulţi în această seară. Trăim şi noi din momentele astea, chiar dacă nu suntem artişti de teatru, ci de film, şi cel mai adesea nu avem această legătură şi relaţie directă cu publicul. Şi să ştiţi că depindem de reacţiile dumneavoastră mai mult decât vă puteţi imagina", le-a mărturisit spectatorilor regizorul Cristian Mungiu.

Reacţiile gălăţenilor au fost puternice chiar de la primele cadre ale filmului, încercând, în glumă, să identifice dacă imaginea urbană dezolantă de pe ecran era din Micro 40 sau din Micro 19...

"Bacalaureat", partea a doua?

"Sper foarte mult că filmul pe care l-aţi văzut va lăsa un mic semn în emoţia şi în mintea dumneavoastră. Încerc întotdeauna să fac filme care să aibă un mic impact şi a doua zi după ce le-aţi văzut. Cred că avem acces cu toţii la filme pe care le uităm în minutul doi. Întotdeauna mă preocupă să fac filme pe subiecte pe care le văd apropiate celor din jurul meu. Sper că filmul e suficient de complex pentru ca fiecare dintre noi să găsească ceva în el", a mărturisit regizorul.

Dincolo de reflecţie, au fost şi curiozităţi. De pildă, cu ce notă a luat bacalaureatul Eliza, personajul principal. "Cu o notă suficientă încât să fie în situaţia să decidă dacă l-a luat corect sau nu!", a fost replica lui Mungiu, aprobată cu un zâmbet de Maria Drăguş.

Deşi, între noi fie vorba, cel care pare să dea în realitate examenul de maturitate este mai degrabă tatăl Elizei, interpretat de Adrian Titieni.

Întrebat dacă va exista o parte a doua a filmului, răspunsul lui Mungiu a fost unul cu substrat: "Urmează partea a doua în viaţa fiecăruia dintre noi...".

Ce urmează pentru cei trei protagonişti ai "Bacalaureatului". Pentru Mungiu un turneu de proiecţii ale filmului şi speranţa unei selecţii la "Oscar", pentru Adrian Titieni - spectacolele de teatru de la Bucureşti, iar pentru Maria Drăguş - câteva zile petrecute în compania bunicii de la Pechea, căreia îi poartă (re)numele!

Citit 2144 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iunie 2016 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.