PAMFLET | Primăvara se numără "politrocii"

PAMFLET | Primăvara se numără "politrocii"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Natura se dezmorţeşte pe zi ce trece. Ghioceii sparg cu capetele gingaşe stratul subţire de zăpadă. Păsările călătoare se întorc din ţările calde. Temperaturile prietenoase ne îmbie la plimbări. A venit primăvara! Iar polticienii noştri au rămas cu aceleaşi apucături.

Ionuţ Pucheanu porneşte revoluţia #efemer

Ionuţ Pucheanu a scos din rădăcină copacii pe care i-a plantat în toamnă. Primarul Galaţiului a fost foarte nemulţumit de faptul că pomii au #rezistat peste iarnă, aşa că a decis să ia măsuri. "Sunt două aspecte aici. Pe de o parte, în toamnă, nu aveam de unde să ştiu că gălăţenii care se opun PSD-ului se vor uni sub sloganul #rezist. În plus, chiar nu speram ca acei copaci să #reziste, că nu ar fi prima dată când la Primăria Galaţi se face lucru de mântuială. Aşa că acum am decis să fac modificări radicale. Scoatem copacii şi îi înlocuim cu plante #efemere. Punem nişte tufe care să se usuce până în toamnă, ca să putem pune altele în loc la anul. Fiecare an cu un nou rând de plante. Că nici bugetul nostru nu trebuie să #reziste", a scris Ionuţ Pucheanu, pe contul oficial de Facebook al Primăriei, unde am şi găsit poza alăturată de la operaţiunea de scoatere a copacilor din rădăcină.

Victor Paul Dobre a început curăţenia la PNL

Cine spune că PNL Galaţi nu vrea schimbare? Greşit! Victor Paul Dobre este primul care a început curăţenia de primăvară la PNL. Eternul şef liberal a chemat câţiva tineri din partid să-i renoveze biroul. "La PNL Galaţi nu e dictatură şi chiar se simte un parfum de schimbare. De exemplu, am cerut ca în această primăvară să facem nişte schimbări la mine la birou, iar pentru asta am numit cinci voluntari din rândul tineretului liberal care să se ocupe de văruială. Au două săptămâni să dea o faţă nouă liberalismului gălăţean", a spus Victor Paul Dobre.

De partea cealaltă, tinerii care au fost numiţi voluntari susţin că o fac din pasiune pentru viitorul partidului. "Schimbarea trebuie să înceapă de undeva. Şi credem că cel mai nimerit este să vină chiar din biroul lui Victor Paul Dobre. Ave, Victore!", a comentat Lucian, un tânăr liberal de perspectivă.

Viceprimatul Picu Roman şi-a adaptat hanoracul

Pentru că nu mai putea apărea în hanorac de iarnă pe căldurile din această primăvară, viceprimatul Galaţiului Picu Apostol Roman a decis să se adapteze la noile condiţii meteo. El şi-a tăiat mânecile de la hanorac ca să nu transpire când vorbeşte vrute şi nevrute pe reţelele de socializare. În plus, Picu Roman a decis să renunţe şi la glugă. Reprezentanţii firmei producătoare avertizează, însă, că renunţarea la glugă poate produce efecte negative iremediabile. "Am mai spus-o o dată, garantăm o minte sănătoasă numai dacă proprietarul hanoracului poartă gluga pe cap. Altfel...", au spus reprezentanţii companiei.

Ghiocei de Povară

Viorel Ştefan s-a împăcat cu Liviu Dragnea

Ministul Finanţelor, gălăţeanul Viorel Ştefan, a dat la pace cu şeful său pe linie de Guvern, Liviu Dragnea. Potrivit unor surse din cercul guvernamental, Viorel Ştefan a găsit o soluţie de compromis între obligaţiile sale morale faţă de Galaţi şi nevoile lui Liviu Dragnea în Teleroman. Astfel, pentru că nu se putea da bani pentru două autostrăzi, care să lege Galaţiul de Bucureşti şi Alexandria de Bucureşti, s-a decis să se facă o singură autostradă, între Galaţi şi Alexandria. „E varianta cea mai bună. În acest fel îi mulţumim şi pe cei din Galaţi, şi pe cei din Teleroman. Evident, autostrada va ocoli mult Bucureştiul, ca nu cumva să creadă domnul Dragnea că încerc să leg Galaţiul de Bucureşti fără ştirea lui", şi-a explicat strategia Viorel Ştefan. Şeful suprem al PSD, Liviu Dragnea, a fost de acord cu planul ministrului de la Finanţe. „Câtă vreme nimeni nu primeşte mai mult decât Teleorman e OK”, a comentat preşedintele Guvernului.

Dacă nu e pensionat, concertul e anulat!

Concertul lui Richard Clayderman de la Galaţi a fost anulat. Artistul nu a putut prezenta la timp cuponul de pensie, astfel încât autorităţile locale nu i-au mai permis să ţină concertul programat săptămâna viitoare. "La Galaţi, nu cântă nimeni dacă nu e pensionar. Au venit mai mulţi artişti internaţionali la noi, însă toţi au prezentat cuponul înainte să ţină concertul. Îmi pare rău, domnul Clayderman are vârsta necesară, dar regula e regulă", a spus un oficial din Primăria Galaţi.

Richard Geamantan

Sfară

Eu - corcitură-ntâmplătoare şi tributar al nesimţirii,

ajuns la vârf prin păcăleală, călcând pe doliuri şi cadavre,

scuipând pe vis, pe rugăciune, pe ţărna patriei - dau sfară:

sunt secătură mondială, gunoi de lux, stăpân pe javre,

jeg de partid, de stat, de forum, păduche lat (cu aroganţă),

păduche lung (fără ruşine), sfânt aliat cu fariseul...

nu are nimeni ce să-mi facă, nu poate nimeni să m-alunge

nici cu ciomagul, nici cu sila şi nici măcar cu DDT-ul!

Eu - surogat al înmulţirii fără obraz şi chibzuinţă -

dau sfară-n toată-mpărăţia lui nea Tândală (Greaţă-vodă):

sunt şarlatanul pus pe lista pe care-o studiază chiorii

când vin să-şi cate perspectiva în clasa mea gasteropodă!

Submarin Cosorescu

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".  

Citit 3171 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2017 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.