Joe Biden și Libia Decca recomandă Alzebra de clasa a 9-a

Joe Biden și Libia Decca recomandă Alzebra de clasa a 9-a
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Joe Biden, cunoscut sub denumirea de "cel mai puternic dintre bătrâneii planetei", le-a atras atenția jurnaliștilor, din nou. A apărut în public cu niște dungi pe față. Explicația specialiștilor în semiotica de bordură a Casei Albe seamănă cu sindromul zebrei lăudăroase, care, ca să nu pară măgar, i-a spus calului că dungile alea sunt de pe vremea în care juca fotbal la Juventus Colentina.

* Într-un articol de utilitate domestică exacerbată, tabloidul Click întreabă cinstit și otova: "Ai probleme cu șobolanii?"

În loc să mă amuz precum clotilda-n târg, prefer să-i răspund la fel de sincer: Să am eu probleme cu șobolanii?! Nici vorbă! Mă înțeleg cu ei de minune! Ba chiar trăim într-o armonie de invidiat. Am probleme, recunosc, dar nu cu șobolanii, ci cu țânțarii. De vreo 2 săptămâni, mi se plâng că i-a speriat elicopterul ăla...ceva de speriat, pardon de repetiție! Cică i-a speriat în așa hal, încât era să și moară, săracii!

* Așa-s de naiv și de pauper la tărtăcuță, încât mi s-a stricat idealismul. Fapt pentru care, în sfârșit, am înțeles și eu ce-nseamnă un ministru profesionist! De vo 30 de ani, cum este învestit un guvern românesc, cum se grăbesc miniștrii să-și expună preocuparea și competența. Nu există ministru al Agriculturii să nu fi rostit, măcar o dată: "Și dacă dă Dumnezeu ploaie, vom avea recolte bogate". E dovada irefutabilă a competenței. Nu știu dacă Petre Daea excela în ezoterism agronomic, dar sigur îi invidia pe cormorani.

Actualul ministru al Educației, Ligia Deca, are vocație. De contabil mistic și statistician empatic. Despre rezultatele la Evaluarea Națională, doamna Deca a susurat: "Din păcate, a crescut procentul candidaților care au medii sub 5". E genul de profesionist, care știe ce trebuie făcut cu Educația, ca să fie bine. O duce la târg. S-o facă de rușine.

- Ce-i asta, doamnă Deca?

- Educație.

- De care?

- Românească.

- Dă lapte?

- Nu, și nici miere.

- Absolvenți telectuali, dă?

- Nu.

- Analfabeți?

- Da.

- Și...de ce-ați adus-o la târg?

- Să râdă!

- Cum?!

- Ca proasta.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1991 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.