Podul lui Da Vinci, filmat la poalele Dunării

Podul lui Da Vinci, filmat la poalele Dunării
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

"Dacă podul peste Dunăre de la Brăila n-ar fi existat, el trebuia inventat sau măcar inaugurat".

Cuvintele îi aparțin celebrului Gef Bridges, șofer și epigon al mult mai celebrului Apolodoru Octavian Dumitru din Damasc, și au fost rostite pe 6 iulie 2023, ziua în care a fost inaugurat edificiul.

Cu o zi înainte de inaugurare, s-a zvonit că, la ceremonie, vor fi prezenți oameni de rând, șoferi extaziați, pescari de oameni, fel de fel de gură-cască și, inevitabil, personajul colectiv Milea Spătaru. Adică personajul fără de care nici măcar iarba cumpărată de Snoop Dog la ofertă și omertă nu crește.

Prezența lui Iohannis la eveniment este dovada irefutabilă că podul suspendat peste Dunăre a fost inaugurat taman acolo unde-a-nțărcat Mutu apa. Înainte de a pleca spre Brăila, președintele Iohannis a fost atenționat de către consilierul său pe probleme și exerciții de imagine că, asemenea lui Băsescu, podul de la Brăila a fost suspendat. Nici măcar așa-zisa glumiță nu l-a mișcat emoțional pe apolodorul cotrocenistic.

Participarea extraordinară a lui Maricel Ciolacu la inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila a alimentat speculațiile potrivit cărora, pentru a te face frate cu sacul, ca să treci puntea, nu ai nevoie de BAC. E de ajuns un petic de hârtie, fie și imaginară, de pe care să citești versuri și amintiri din copilăria de la Buzău, cu Dunărea cea frumos curgătoare. Ca să-i amintești electoratului liric că Mihai Creangă s-a născut într-un sat de pescari din Munții Pădurea Neagră, prin cezariană.

Premierul Maricel le-a promis admiratorilor săi de apă dulce și chioară că, dacă e frumos și nu ninge, guvernul va demara cu celeritate filmările la noua peliculă de infrastructură "Podul lui Da Vinci".

Au vrut să-l aducă și pe Cristian Tudor Popescu Pietone la inaugurarea podului peste Dunăre, dar s-au temut că, la vederea analistului, podul ar putea sări în apă, ca ultimul kamikaze.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2627 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:33

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Jean de la Braila
    Duminică, 09 Iulie 2023 21:58
    188.24.219.***
    IPS dr. Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos de ce a fost uitat? Pacatosilor! Sa va fie rusine, Maică!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.