Odă în termometru antic

Odă în termometru antic
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Stimată Cititorime, dragi consumatori, iubiți cetățeni, stați liniștiți la locurili voastre, că...a luat-o!

A pornit și ediția de azi a rubricii voastre preferate, la sfert de cheie, cum spun academicienii cu permis de conducere.

E vară. N-o spun pentru mine, că eu, de bine de rău, am mai pățit rușinea asta. O zic mai ales pentru cei care trudesc la ANM si în televiziuni. Pentru aceștia, vara e altceva decât știm unii dintre noi. Sunt 33 de grade Celsius la umbra nucului bătrân și bolnav?! S-o credeți voi c-ați scăpat cu atâta! 33 e prea puțin, bașca nu ne spune mare lucru această temperatură. De la o vreme, 33 de grade Celsius este vechiul 40 de grade. A fost brevetată "temperatura resimțită". E ceva ce numai epiderma fină și spiritul uman dispus la înspăimântare pot înțelege plenar. Temperatura resimțită trăiește la umbră, la soare, pe lângă casa cu etaj a omului, în parc, în marile orașe, pe Faleză...Practic, unde vrea ea. Este temperatura care suferă de ubicuitate și este măsurată cu "termometrul asimptomatic". Apropo, îi mai țineți minte pe cei care vă luau temperatura, la intrarea-n supermarket?! S-au angajat la ANM, cu caiet de muncă. Au vrut să se angajeze cu carte de muncă, însă nu avea cine să mențină tradiția urbană vie si nevătămată. De pildă, una e să primești informații despre Apocalipsă în timp real, cu banul jos, si cu totul alta e să ceri o sută de grade, la două pahare, pe caiet. Sună mai prozaic, autentic, mai uman și, cumva, mai haios.

De Ziua Aviației Române, a fost cald. Nu știu cât de cald, că eu nu pun la inimă obrăzniciile termice ale verii. Tot ce știu e că, din pricina căldurii estivale și a apucăturilor Lunii lui Cuptor, la TAROM a fost aplicat modelul care funcționează cu succes, de ani de zile, în TVR: cei de la ANM au măsurat si exprimat temperatura în grade de rudenie.

Un meteurolog începător din Alexandria este atât de îngrozit de Cupola de Foc și de Caligula de afară, încât a anunțat că vrea să-și facă poneiul senator. Mă rog, așa-i spune el poleiului: ponei!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1791 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.