România, țara cu președinte legitim în exil

România, țara cu președinte legitim în exil
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

* Veste previzibilă care n-are cum să ne afecteze emoțional!

România este singura țară din lume cu președinte în exil, pe care nu l-a obligat nimeni să fugă sau să plece din țara pe care o reprezintă sau, și mai haios, dă impresia c-o reprezintă. Cu toate acestea, după terminarea vacanței în Africa, președintele ar putea veni în România, pentru o perioadă ambiguu definită și greu de cuantificat, ce-i drept condiționată și de fenomenele meteo. La urma urmei, România nu poate concura cu Austria la capitolul "pârtii". Gurile rele, dar bine informate, spun că Iohannis ar fi venit într-un suflet, încă de sâmbătă, să susțină România în meciul de fotbal cu Israel, însă a fost reținut de Zanzibarul din ușă.

* Din spirit de adecvare și dintr-un soi de respect dubios față de toți meteorologii angajați cu carte de muncă la ANM, până și această rubrică se desfășoară, dacă-mi permiteți, în condiții de iarnă. Sâmbătă, la Galați, a plouat, a bătut vântul ca la hoții de cai putere, a tunat și, ce să vezi, a nins! Cu fulgi de zăpadă. Cum se numește zăpada căzută în Moldova, după 2 săptămâni în Vaslui?! Nea. Mai precis, "Nea Aurele, dai, bre, și matale un 50 de ceva de pe carosabil, să zic așa?!"

Deși sâmbătă bătea vântul mai abitir decât jandarmii pe 10 august 2018 la mitingul din Capitală, gălățenii au fost martorii tradiționalului puseu de bucurie de sezon: "Ninge... ca-n povești!". Atâta doar că, din motive încă nedeslușite, Frații Grimm au fost înlocuiți cu mult mai celebrii lor frați autohtoni și alegorici Cămătaru. Poate și pentru că omătul s-a transformat rapid în lichidități.

La noi, în Țiglina doi, funcționează perfect o cutumă meteorologică: deși suntem în luna noiembrie, nu ninge tot timpul. Dar nu oricum, ci în condiții de iarnă, de nu mai știu bieții părinți pe unde să intre cu SUV-urile printre blocuri, pentru a răzbi până-n ușa clasei, pentru a-și lăsa copiii la școală. E și acesta un gen de feerie.

* Încă nu-mi dau seama dacă "iarna și-a intrat în drepturi", în adevăratul sens al clișeului, dar promit să fiu mai atent zilele următoare. Măcar cât să pot mima îngrijorarea. Nu de alta, dar cât e plecat omu' ăla în Africa, în vacanță, cineva trebuie să-l suplinească pe partea de îngrijorare.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1772 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.