Unii nu mai aşteaptă ordonanţele

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Ordonanţele alea mai mult pun oamenii pe drumuri. Unii ies în stradă, alţii iau calea definitivă spre altă galaxie. De pildă, Adamescu n-a mai aşteptat nici proiectele Guvernului, nici referendumul lui Iohannis. Mai hotărâţi, tovarăşi, mai hotărâţi!

* Sunt puţin paranoic şi parcă văd că fostul patron al Oţelului este aşteptat de Dinu Patriciu la o partidă de table în Cuba. Cu negrele ar trebui să fie Adamescu.

* O tanti de la televizorul România TV a anunţat că mineriadele lui Klaus s-ar plăti binişor - 50 de lei pentru manifestant şi 30 de lei de câine. Eu am un motan cam leneş, dar dacă aflu că se dau măcar 20 de lei pentru a scoate mica felină din bârlog, n-o să ezit şi-mi voi colora politic mâncătorul de şoareci.

* N-am spus vânător de rozătoare, căci pisoiul subsemnatului seamănă leit cu simpatizantul partidului de guvernământ - n-ar munci deloc, aşteaptă să i se ofere de mâncare, are chef de distracţie noaptea şi, apropo de meniu, nu mai pune botul la austeritate. S-a învăţat să trăiască la un anumit nivel. Dacă-l dezveţi, face grevă.

* Mă gândeam şi la brandurile străine de câini. Oare ăştia n-ar trebui remuneraţi în euro, boss? Ce-i aia lei sau RON, cum în mod neinspirat încă se exprimă unii.

* Carevasăzică, am putea ieşi din casă la referendum. Bine, nu e obligatoriu, dar numai aşa putem trage linie - vrei au ba să iasă domnul profesor Voiculescu de la pripon? Pariez că românul nu se va sinchisi să calce pragul secţiei de votare... L-am auzit ieri pe unul, pe la vreo 60 de ani, cu un început de pensie mică, în staţia de autobuz, în timp ce scornea o concluzie înrămabilă: Să fure, dom’le, dar să şi facă ceva pentru ţara asta!

* Don Livio crede că Iohannis îşi cere suspendarea. Exact aşa a expectorat fostul coleg de învestire al lui Donald Trump. E o retorică modestă, de colţul străzii. La fel de corectă este şi sintagma „mi-am luat un pumn”.

Citit 625 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2017 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.