Au venit, au promis, au plecat

Au venit, au promis, au plecat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele României, Traian Băsescu, şeful Senatului, Mircea Geoană, premierul Emil Boc, miniştri, prezidenţiabili şi lideri politici şi-au făcut drum pe la Galaţi şi ne-au umplut de promisiuni * Doar doi s-au ţinut de cuvânt: ministrul Turismului, Elena Udrea, şi ministrul Economiei, Adriean Videanu *

Avem de toate! Avem Centura Galaţiului, spital regional de urgenţă Galaţi-Brăila în Cartierul Cantemir, în locul spitalului judeţean de la Vânători, campus universitar, complex sportiv şi heliport.

N-avem drum expres Galaţi-Brăila, nici centura Galaţiului, dar avem autostradă! Siderurgiştilor le merge din plin. Până şi sinistraţii din Tecuci au motive să fie mulţumiţi. Pieţarii din hala industrială a Pieţii Centrale au, în sfârşit, aer condiţionat.

Proprietarii de ambarcaţiuni au port. Nu, nu aiurez din cauza gripei porcine. Sunt doar promisiunile cu care ne-au căptuşit toţi cei care şi-au croit, anul trecut, drum prin Galaţi.

Dintre toţi câţi ne-au trecut pragul, doar doi nu ne-au amăgit cu vorbe: miniştrii Elena Udrea şi Adriean Videanu.

Uite spitalul, nu e spitalul

În toamna trecută ar fi trebuit să înceapă construcţia spitalului regional Galaţi-Brăila, aşa declara ministrul Sănătăţii, Ion Bazac (FOTO 3). Spitalul regional, amplasat lângă şoseaua-dig, a luat locul spitalului judeţean pe care liberalii îl promiteau la Vânători.

Pe lângă spital, se avea în vedere construcţia de locuinţe de serviciu pentru personalul medical, un campus universitar, un complex sportiv şi un heliport.

Bazac a tăiat panglica pavilionului administrativ al Spitalului de Copii, şi dus a fost. Din păcate, cu promisiuni nu ne vindecăm de boli.

Un premier confuz

În martie, premierul Emil Boc (FOTO 2) declara că Guvernul va discuta acordarea de ajutoare de stat şi combinatului siderurgic, decizia urmând să fie luată în două săptămâni. Vorbe!

După ce toţi liderii politici s-au angajat să-i sprijine pe siderurgişti, la finele anului, Traian Băsescu, a tranşat situaţia:

„Nu exisă un plan de susţinere a combinatului siderurgic de la Galaţi. Dacă va avea piaţă, pentru cine să producă, vom sprijini ArcelorMittal Galaţi”.

Revenind la Emil Boc, premierul ne-a mai vizitat de două ori. În mai, a împărţit diplome elevilor care au obţinut locul I la diferite olimpiade şcolare, apoi a admirat noua linie specială de zincare şi vopsire a tablei de la Intfor-ul lui Andrei Lişinschi.

În noiembrie, premierul a participat la punerea în funcţiune a hidrocentralei Movileni. Însoţit de miniştrii Adriean Videanu şi Sorina Plăcintă, Boc a fost convins că se află în judeţul… Vrancea, apoi a vorbit despre amenajarea hidroenergetică de pe „râul Prut”, când, de fapt, era vorba de Siret.

Portul Elenei Udrea

Pe Faleza împânzită de elevi în jachete portocalii, ministrul Elena Udrea (FOTO 1) a venit, într-o duminică din octombrie, să viziteze portul de ambarcaţiuni… neterminat.

Investiţia, în valoare de 3.558.291 de lei, din care 10 la sută contribuţia locală şi restul de la Ministerului Turismului, zace nefolosită din 20 noiembrie, pentru că inaugurarea obiectivului a fost amânată, din cauza … zăpezii.

Între timp, nămeţii s-au topit, dar nici acum portul nu este inaugurat sau folosit; nici măcar nu se ştie cât vor trebui să plătească proprietarii de ambarcaţiuni pentru a-şi lăsa şalupele acolo!

Promisiunea lui Videanu

Supervizor al PD-L Galaţi, ministrul Adriean Videanu a promis să ajute cu 1,7 milioane lei Tecuciul, pentru reconstrucţia caselor sinistraţilor.

La a doua vizită în Galaţi, a participat la o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din ArcelorMittal, de pe urma căreia siderurgiştii s-au ales cu intenţia lui declarativă de a-i ajuta. Măcar în privinţa banilor, ministrul s-a ţinut de cuvânt.

Tecuciul a primit 470.000 de lei, iar presa centrală a vuit că banii au fost un cadou pentru că primarul a fost ”maestru de ceremonii” la mitingul pro-Băsescu de la Tecuci.

Primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain, a replicat că a fost doar o reparaţie morală, după ce municipiul său a fost persecutat bugetar şi că suma e mult prea mică faţă de necesar.

Centură nu, drum expres nu, dar autostrada…!

Senatorul PD-L Marius Necula a anunţat că între Galaţi şi Brăila se va construi o autostradă. Asta, în locul drumului expres promis de liberali şi proiectat de pesedişti.

La polul opus, ex-vicepremierul Dan Nica regretă că nu a reuşit să promoveze proiectul privind construcţia drumului de centură al Galaţiului, mărturisind sincer: „Condiţiile de trafic sunt înfiorătoare”. Ştim.

Citit 1598 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.