Cum dai cu piciorul unui milion de euro

Cum dai cu piciorul unui milion de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cauza orgoliilor politice ale aleşilor locali, oamenii din comuna Fundeni au pierdut luni seara un milion de euro * O investiţie cu bani sută la sută europeni, care nu avea nevoie nici măcar de un leu cofinanţare, a fost suprimată printr-o simplă ridicare a mâinii * Proiectul prin care s-ar fi reabilitat zece kilometri de drum agricol de exploataţie a fost respins prin votul a opt aleşi locali liberali şi conservatori, după un scandal de aproape două ore * Deşi au recunoscut că investiţia este necesară, aleşii au ţinut să-i dea astfel o „lecţie” primarului pentru lipsa de comunicare * Primarul comunei, social-democratul Manuel Lupu, a rămas pur şi simplu fără replică * Secretarul comunei, Aurel Vasile, spune că, din 1978, de când se ocupă de legalitatea actelor adoptate de aleşii locali, nu a mai întâlnit o asemenea situaţie * De câte ori va ploua, localnicii din Fundeni vor fi nevoiţi să străbată pe jos drumul desfundat care a pierdut şansa reabilitării * Din cauza orgoliilor consilierilor aleşi de ei *

Şocant? Incredibil? Nu. Pură realitate. Un milion de euro, bani europeni, oferiţi gratis pentru reabilitarea drumurilor agricole de exploataţie agricolă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 125, au fost refuzaţi de aleşii locali din comuna Fundeni.

Deşi unii dintre ei au recunoscut că proiectul e bun şi că este mai mult decât necesar, l-au respins pentru a-l „pedepsi” pe primar pentru lipsă de transparenţă şi insuficientă comunicare.

„Palma” pe care au vrut să i-o dea primarului PSD Manuel Lupu cei opt consilieri PC şi PNL a costat localitatea un milion de euro. Bani pe care comuna nu i-ar putea avea nici în 20 de ani.

La Fundeni se duce un adevărat război între PSD şi PC+PNL. Bizar, în condiţiile în care, la nivelul Consiliului Judeţului Galaţi, cooperarea PSD cu PC (Eugen Durbacă) şi PNL (Tania Bogdan) este mai mult decât bună!

Localnicii sigur le vor „mulţumi” aleşilor pentru drumul împotmolit în orgoliile politice şi scuze procedurale.

Adio, proiect european

Primul proiect european de care ar fi putut beneficia comuna Fundeni a sfârşit tragic, suprimat de votul aleşilor.

Indiferent de justificările acestora, de motivele invocate, de ceea ce au vrut să dovedească, de greşeala primarului de a nu-i consulta pe consilieri, de gestul criticabil de a-i pune în faţa faptului aproape împlinit, de nevoia de a aproba în grabă un proiect făcut de o firmă despre care aleşii nu au fost întrebaţi, un lucru rămâne clar: un milion de euro au primit un şut înapoi, la UE.

S-a pierdut o investiţie care, chiar dacă nu e atât de importantă precum finalizarea alimentării cu apă, canalizarea sau drumurile comunale, era cu adevărat necesară!

UE ne dă, dar nu vrem să băgăm în traistă. Mai trist este că, în comună, patimile politice nu s-au ostoit încă!

Primarul PSD Lupu Manuel a fost ales în iulie anul trecut, în cadrul alegerilor parţiale, după ce fostul primar, ales în iunie 2008 a demisionat din motive de sănătate.

Citit 1394 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.