Apă și canalizare, 24 din 24, în zona Cosmești-Movileni

Apă și canalizare, 24 din 24, în zona Cosmești-Movileni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conform președintelui Consiliului Județean (CJ) Galați, peste 8.000 de locuitori din două localități ale județului Galați au acum apă și sistem de canalizare la standarde europene, odată cu finalizarea lucrărilor din zona Cosmești-Movileni.

"Astfel, pentru oamenii din Băltăreți, Cosmești, Cosmești-Vale, Furcenii Noi, Furcenii Vechi, Satu Nou și Movileni, apa curge acum la robinet 24 de ore din 24, chiar și în condiții de secetă prelungită. S-au investit peste 60 de milioane de lei, fonduri europene, pentru suplimentarea surselor de apă, montarea a aproape 100 de kilometri de conducte și amenajarea stațiilor de tratare, pompare și gospodărire a apei. Mai mult, sistemul de apă și canalizare este monitorizat și gestionat cu ajutorul tehnologiei. De asemenea, în cadrul unei alte investiții, a fost realizată o stație de epurare la Movileni, care este funcțională și care deservește întreaga zonă", a detaliat președintele CJ, pe pagina sa de Facebook.

Investiția face parte dintr-un amplu proiect cu fonduri europene (peste 260 milioane de euro), derulat de Compania Apă Canal SA, în vederea extinderii și modernizării infrastructurii de apă și canalizare în peste 20 de localități din județul Galați.

Citit 998 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2023 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.