Proiect educațional de 4,5 milioane de lei, la Cudalbi

Proiect educațional de 4,5 milioane de lei, la Cudalbi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Luna februarie a adus pentru comuna Cudalbi finalizarea unui proiect în valoare de 4,5 milioane de lei, bani nerambursabili, pentru "Reabilitarea infrastructurii şcolare - Liceul Nr. 1", conform anunțului de pe site-ul primăriei. Din totalul investiției, 4,2 milioane de lei reprezintă valoarea nerambursabilă, din care 3,7 milioane de lei (85 la sută) din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și 565.000 de lei (13 la sută) valoare eligibilă din bugetul național. Finanțarea s-a realizat prin Proiectul Operațional Regional 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului a fost atragerea elevilor spre învățământul obligatoriu din comuna Cudalbi și implicit realizarea unor obiective enunțate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi de reducere a absenteismului, prevenirea segregării și marginalizării copiilor romi, a copiilor cu dizabilități și a celor proveniţi din medii defavorizate. Prin obiectivele sale specifice, proiectul a urmărit reabilitarea infrastructurii școlare, care acum are capacitatea de a primi în cele şapte clase de câte 27 de locuri fiecare un total de 189 de elevi, dintre care 16 elevi pot fi din categoria "persoane cu dizabilități", iar 54 pot fi persoane aparținând categoriilor defavorizate.

Scopul de îmbunătățire a calității învățământului a fost atins prin realizarea acestui proiect, început pe 3 august și finalizat pe 31 decembrie 2023.

Liceul Nr. 1 din Cudalbi a luat ființă în anul 1955, ca şcoală profesională, s-a extins până la includerea treptei întâi de liceu, apoi a devenit grup școlar. În 2008 a fuzionat cu Școala Generală Nr. 2, devenind Școală de Arte și Meserii.

Comuna Cudalbi este una dintre cele mai dens populate din Moldova, fiind atestată documentar printr-un "suret" (copie) de pe un "ispisoc" (document) din 25 iulie 1526 al voievodului Ștefan cel Tânăr, domnul Țării Moldovei, în care se face mențiunea că "slugilor Ștefan Cudalb vornic și Ion Iusbașa Vrăghei" li s-a dat "o bocată de pământu peste Valea Gerului în curmeziș".

Citit 1842 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2024 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.