Fântâna din Parcul „Eminescu” are nevoie de expertiză tehnică (FOTO)

Fântâna din Parcul „Eminescu” are nevoie de expertiză tehnică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În septembrie 2024, se vor împlini cinci ani de când Parcul „Mihai Eminescu” a fost redeschis după modernizare, dar fântâna arteziană din vecinătatea statuii poetului are nevoie de proiectanți. Primăria municipiului Galați a lansat o achiziție pentru servicii de proiectare - faza expertiză tehnică și studiu geotehnic. Valoarea estimată a contractului este de 30.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind „prețul cel mai scăzut”. Ofertele sunt așteptate până pe 4 aprilie 2024.

În caietul de sarcini al achiziției publice se precizează doar că este vorba despre fântâna arteziană veche. Noi am aflat că este vorba despre fântâna din vecinătatea monumentului poetului și că problemele ar fi în zona rețelelor și nu numai. Tocmai de aceea sunt necesare expertiza tehnică și un studiu geotehnic. Misiunea proiectanților nu trebuie să depășească 60 de zile.

N-ar fi rău ca experții pe care îi va găsi Primăria să arunce o privire și spre fântâna cea nouă, realizată în cadrul lucrărilor de modernizare, pentru că în ultimii ani jetul artezienei a devenit tot mai mic și mai firav...

Citit 1969 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2024 19:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro