Majoritatea românilor au redus, iarna, temperaturile din locuință

Majoritatea românilor au redus, iarna, temperaturile din locuință
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproape 66% dintre români consideră că cea mai bună opțiune este să ai căldură în toată casa, în vreme ce aproximativ 34% se pronunță pentru încălzirea doar a camerei sau a încăperilor în care familia petrece cel mai mult timp, potrivit unei cercetări realizate pentru platforma despre-energie.ro, citată de Mediafax.

Specialiștii în energie spun că, pe timpul iernii, pentru a aduce la un nivel de confort temperatura în încăperile neîncălzite, este necesar un consum mai mare de energie. Pe de altă parte, fiecare grad în minus setat la încălzirea casei poate aduce o reducere de câteva procente la factură.

Nevoia de control a costurilor a fost evidențiată distinct de circa 45% dintre respondenți, care au răspuns afirmativ atunci când au fost întrebați dacă au luat o măsură de economisire a energiei pe timpul iernii. În schimb, 42% au afirmat că nu au adoptat nicio măsură de reducere a consumului de energie, dar se gândesc la opțiunile posibile. Între acestea, cel mai des indicate de respondenți se numără folosirea iluminatului economic (57%), scăderea temperaturii din locuință (51,5%) și închiderea unor încăperi (43,9%).

De asemenea, izolarea pereților, înlocuirea ferestrelor, schimbarea sistemului de încălzire cu unul eficient energetic se numără printre măsurile de creștere a confortului termic și, în același timp, de reducere a consumului inutil, indicate de cei mai mulți dintre participanții la cercetarea sociologică.

Citit 415 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 16:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro