În timp ce Galaţiul tremură de frig, războiul rece al căldurii înfierbântă spiritele

În timp ce Galaţiul tremură de frig, războiul rece al căldurii înfierbântă spiritele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Îl somez public pe domnul prefect să intervină pentru a da drumul la căldură în oraş! Toate ca toate, discutăm, facem şedinţe, dar să nu ne jucăm cu lucrul acesta. Lipsa de căldură în case este o problemă socială şi prefectul trebuie să intervină în rezolvarea ei. Am fost prefect şi timp de patru ani am bătut la uşile Guvernului, cu primar, cu directori… Suntem în mileniul trei, nu facem peşteri din blocuri! Nu trebuie să vină Dumnezeu să ne rezolve problema, avem un prefect şi un specialist în termie, domnul deputat Toader, care a fost şi secretar de stat MAI, a coordonat ANRSC”, a declarat, ieri, preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre. Acesta consideră că după ce se va debloca situaţie şi va începe furnizarea energiei termice va trebui să se demareze şi o analiză serioasă, economică a SC Apaterm, pentru găsirea responsabililor.

„Prefectul nu este primul secretar! Pe lângă faptul că declaraţia este iresponsabilă, mai şi dovedeşte rea credinţă. Prefectul nu poate da drumul la căldură, ci doar să cheme responsabilii şi cu factorii de răspundere să găsească o soluţie, soluţie pe care o spun de şase lui: Electrocentrale, companie de  stat, să intre în contract direct cu cetăţenii, astfel încât toată golăneala de la Apaterm să fie eliminată”, a replicat, imediat, senatorul PDL Marius Necula.

Alături de parlamentar s-a aflat şi consilierul local Viorel Trif care a anunţat că ieri, grupul de consilieri PDL a depus la primărie un proiect de hotărâre privind delegarea serviciului de termoficare dar şi a reţelei de încălzire către Electrocentrale, măsură ce ar fi valabilă până cel târziu la 1 mai 2012, dată după care se va organiza o licitaţie pentru stabilirea celui care va furniza în continuare respectivul serviciu. Trif a precizat că face eforturi pentru convocarea, săptămâna viitoare, a unei şedinţe a CL extraordinare în care să se discute acest proiect de hotărâre. Potrivit consilierului local PDL, se vor mediatiza numele celor care vor refuza să vină la şedinţă sau celor care vor vota negativ proiectul de hotărâre. Viorel Trif a precizat că soluţia propusă de PDL vine ca o soluţie reală, în comparaţie cu administraţia locală: „şi domnul primar şi viceprimarul au spus că este un război politic, pentru că asta ar fi singura argumentaţie pentru a-şi acoperi erorile şi încălcările flagrante ale legislaţiei în vigoare”.

Citit 1885 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2011 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.