Tecuciul va avea drum de centură după şapte ani de la proiectare
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Tecuciul va avea drum de centură după şapte ani de la proiectare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Proiectul de 12 milioane de euro nu era programat pentru acest an, dar a avut noroc! * Firma câştigătoare – portughezii care au subcontractat ISPA apă-canal către Vega * Începe  proiectarea centurii Galaţiului *

Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare a semnat, ieri, la Tecuci, contractul de executare a centurii ocolitoare a municipiului, investiţie de circa 12 milioane de euro (fără TVA), din care 69,25% reprezintă finanţare externă europeană – FEDR - , iar 30,75% reprezintă finanţare de stat. Centura Tecuciului, investiţie proiectată prima oară acum 7 ani (aşa cum a menţionat primarul Eduard Finkelstain), va avea o lungime de 6,945 de km, două pasaje, opt podeţe şi trei intersecţii şi va presupune exproprierea pentru cauză de utilitate publică a 200.000 de mp. Execuţia lucrării va dura un an şi jumătate iar garanţia lucrării este de doi ani.

Societatea care a câştigat licitaţia pentru realizarea lucrării de la Tecuci este SC Soares Da Costa SA, ai cărei reprezentanţi au declarat la Tecuci că există posibilitatea de a subcontracta lucrarea unei firme locale. De altfel, nici ministrul nu a avut nimic de obiectat la ideea subcontractării precizând că obiectivul este finalizarea la timp a lucrării şi în suma licitată şi că tipul contractului permite legal subcontractarea. „Avem o firmă cu care am lucrat împreună şi intenţionăm pe cât posibil să lucrăm cu firme locale. Dar am avut şi o experienţă la Lugoj, unde a trebuit să lucrăm cu mijloace proprii. Deci vom face lucrarea cu subcontractor sau nu”, a precizat unul din cei doi reprezentanţi ai societăţii portugheze. Ciudat sau nu, acesta nu a menţionat numele Vega, deşi denumirea societăţii portugheze se regăseşte în consorţiul care  tocmai a finalizat în 2011 reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Galaţi, prin proiectul ISPA, în valoare de circa 42 de milioane de euro. Pe de altă parte, există posibilitatea ca portughezii să nu se fi hotărât în privinţa alegerii firmei locale căreia să îi subcontracteze – un argument ar putea fi prezenţa, ieri, în parcarea primăriei Tecuci a unei maşini a SC Arcada.    

Noroc de economiile făcute de Boagiu!

Potrivit ministrului Nazare, finanţarea lucrării pentru centura ocolitoare a Tecuciului, alături de cea a Braşovului nu erau prinse iniţial pe lista investiţiilor din acest an, însă ele au fost incluse ca urmare a economiilor făcute de minister în 2011, la licitaţiile pe FEDR. Potrivit ministrului, economiile făcute, de 150 de milioane de euro, vor face posibile alte două investiţii în acest an: drumuri de centură ocolitoare pentru municipiile Bacău şi Tg. Mureş, ale căror licitaţii ar putea avea loc în luna mai 2012.

Totodată, ministrul a anunţat că a semnat contractele pentru alte două studii de fezabilitate pentru centura ocolitoare a Galaţiului şi pentru reabilitarea podului de la Cosmeşti, studii care vor fi gata în 7 şi, respectiv, 5 luni.

Citit 3066 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2012 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.