Ajutoare alimentare sau transport gratuit?

Ajutoare alimentare sau transport gratuit?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nemulţumirile pensionarilor legate de înlocuirea abonamentelor nelimitate pe o rută sau pe toate traseele cu 30 de bilete de transport s-au amplificat la finele acestei săptămâni, când europensionarii au protestat în stradă. Primarul Marius Stan consideră că măsura a fost bună deoarece permite Primăriei să îi ajute de Paşti şi de Crăciun pe cei mai săraci dintre gălăţeni, cu tichete sociale pentru achiziţia de alimente sau direct cu alimente de bază. E greu de spus dacă e bine că s-a tăiat de la facilităţile de transport pentru coşul de sărbători al celor mai săraci. Iată ce cred gălăţenii:

Valerica Coarente, pensionară: „E bine că ne dă bilete, că aşa putem să ne ducem pe orice linie vrem, altfel era mai greu. E bine şi să fie ajutaţi cei mai săraci, cei care nu mai au pe nimeni! Chiar dacă s-a mai redus de la noi, e bine dacă poate fi ajutat cineva mai nevoiaş ca noi, că nici pensionarii nu prea stau ei pe roze!”.

Vasile Chirilă, profesor: „Părerea mea, sinceră, este că sunt mai bune biletele! Prea se plimbă pensionarii. Eu sunt un om care plec de la Grădina Publică până la şcoala unde sunt profesor şi dimineaţă la 8.30-9.00 e plin de pensionari. Să spunem că se duc la medic, la piaţă. La ora 11.00 pline, la 13.30 nu mai spun! Sunt cazuri şi cazuri. Spre exemplu soţia mea este tânără pensionară din învăţământ, vreau să vă spun că acum mergem pe jos. Eu am abonament, ea are bilete, dar nu cred că o să le consume pe toate. Nu e bună ideea să dea pachete numai la unii, să dea la toţi. Este trist. Noi avem încredere în dl primar, dar cred că staff-ul nu îl consiliază ca lumea, nu-l informează despre ceea ce se întâmplă în teren!".

Gheorghe Livinţ, pensionar: "Depinde mult de fondurile pe care le au. Nu este în regulă, ar trebui să dea pachete la toţi, că şi noi avem pensiile mici! Au redus cu 50 la sută transportul. Nu e în regulă, să fi dat măcar 60 de bilete, câte o călătorie dus-întors pentru fiecare zi a lunii!".

Citit 1771 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.