Decizii extraordinare ale aleşilor locali / Opt milioane de lei subvenţie pentru Apaterm şi Transurb

Decizii extraordinare ale aleşilor locali / Opt milioane de lei subvenţie pentru Apaterm şi Transurb
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O rectificare de buget prin care s-au alocat opt milioane de lei în plus pentru Apaterm şi Transurb, dar şi planul de disponibilizare al societăţii de distribuţie a agentului termic au fost cele mai importante decizii luate ieri seară de Consiliul Local.

Plecarea în şomaj a primilor o sută de salariaţi ai Apaterm a fost votată fără un cuvânt de către aleşi. În schimb, alocarea a 6 milioane de lei pentru asigurarea subvenţiei pentru acoperirea diferenţei de preţ la energia termică acordată SC Apaterm a stârnit comentarii. Poziţia grupului PDL a fost cât se poate de fermă: „Nu suntem de acord cu subvenţia pentru Apaterm. Această societate nu are niciun viitor şi investim în continuare bani”. Primarul Marius Stan a explicat că nu există altă soluţie: „Legat de Apaterm, din păcate, trebuie să ne împăcăm cu situaţia că ni s-a pus o grenadă în mână, care are şi cuiul scos. Ori fugim, ori sărim în aer cu toţii. Nici eu nu sunt de acord, în principiu, dar ce vină au cei care plătesc? Şi fiind sistemul acesta centralizat, suntem puşi cu faţa la perete”.

Controverse a stârnit şi suma de 2 milioane de lei necesară pentru completarea subvenţiei la Transurb. Aleşilor li s-a explicat însă că suma e necesară pentru salarii până la sfârşitul anului.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 1480 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2013 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.