BANI PUBLICI pentru interese private: PRIMĂRIA bagă 400.000 de euro în curtea vilei lui Pâslaru

BANI PUBLICI pentru interese private: PRIMĂRIA bagă 400.000 de euro în curtea vilei lui Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În vreme ce deputatul Florin Pâslaru se luptă în instanţă pentru a-şi păstra fotoliul parlamentar, soţia lui, Valerica Pâslaru, se luptă cu Primăria Galaţi. Motivul? Consolidarea versantului din imediata vecinătate a vilei de pe strada Cuza, pe care deputatul i-a donat-o fiului său, şi care funcţionează pe post de sediu al firmei acestuia, PAF Media SRL.

Seria proceselor a început în 2009, când doamna Pâslaru a dat în judecată Primăria şi a câştigat, în 2011. Municipalitatea nu s-a sinchisit să utilizeze căile legale de atac, deşi Judecătoria a obligat-o prin Sentinţa Civilă nr. 10.720 din 15 noiembrie 2011 nu numai să efectueze lucrările de consolidare a taluzului de la limita de proprietate a imobilelor din strada Cuza nr. 62, Vadu Cărăbuş nr. 2 şi Dogăriei nr. 117, ci şi să plătească daune cominatorii de 100 de lei pe zi de la data de 30 aprilie 2012 până la data realizării obligaţiei stabilite!

Potrivit informaţiilor de pe rolul instanţei, primarul Marius Stan a făcut contestaţii la executarea sentinţei şi de atunci se ţin lanţ procesele pe această temă. Numai că, suntem în 2014, daunele cominatorii curg, iar consolidarea versantului este abia la licitaţie, fiind estimată să coste bugetul local 1.722.175 de lei (circa 400.000 de euro, fără TVA).

Lucrare aprobată în 2013

Consiliul Local a aprobat în 2013 indicatorii tehnico-economici în valoare de 2,2 milioane de lei, pentru consolidarea versantului. În anexa hotărârii se arată că taluzul este proprietatea municipiului, prezintă hrube şi este prăbuşit pe o lungime de circa 15 metri.

 

 

În sentinţa civilă obţinută de soţia lui Pâslaru se arată ca proprietarii imobilelor din zona taluzului degradat au sesizat în repetate rânduri Primăria, dar fără rezultat. Iar instanţa a stabilit că „terenul proprietatea Primăriei pune în pericol siguranţa construcţiilor din vecinătate”. Pe de altă parte, potrivit proiectului tehnic al consolidării, realizat de IPTANA Bucureşti, „construcţiile din străzile Cuza nr. 60 (vila lui Pâslaru) şi nr. 62 sunt executate pe un material sensibil la umezire cu risc de prăbuşire sub greutatea proprie”.

Cert este că, potrivit studiului de fezabilitate, se propun lucrări de consolidare şi susţinere a taluzului, iar la final o scară de acces. Rămâne de văzut cine va câştiga lucrarea la licitaţie, şi când vor începe lucrările.

CITEŞTE ŞI: ALEŞII judeţeni NU vor să răspundă pentru BANII daţi în 2012/ Cum stă un proiect de hotărâre al CJ, de luni întregi, în sertare

Citit 7487 ori Ultima modificare Vineri, 17 Octombrie 2014 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.