Cu câţi BANI COTIZEAZĂ PRIMĂRIA la Fundaţia "Sportul Gălăţean"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cu câţi BANI COTIZEAZĂ PRIMĂRIA la Fundaţia "Sportul Gălăţean"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 672.800 de lei pe an este suma cu care bugetul local va cotiza la Fundaţia „Sportul Gălăţean”, structură care are un consiliu director format din preşedintele Mihai Istrate, consilierul primarului, şi vicepreşedinţii Florin Popa şi Radu Cosca, viceprimarii Galaţiului.

Cotizaţia anuală a fost aprobată de Consiliul Local împreună cu organigrama fundaţiei care a dobândit pe 25 septembrie personalitate juridică. Trebuie spus că fundaţia, al cărei membru fondator este municipiul Galaţi, a avut un patrimoniu iniţial de 85.000 de lei, bani de la bugetul local.

Organigrama fundaţiei prevede, conform documentului de pe masa aleşilor, 41 de posturi, la care se adaugă cel de cenzor - economista Doina Stamate, fosta directoare economică a Primăriei, ieşită la pensie. Structura de conducere cuprinde, pe lângă consiliul director format din preşedinte şi doi vicepreşedinţi, un post de director executiv, unul de director financiar, două posturi pentru organizare competiţii şi patru posturi de administratori baze. Pentru Bazinul de înot sunt prevăzute 17 posturi, pentru Patinoar - şapte, câte două posturi fiind în schemă pentru Stadionul "Dunărea", Sala Sporturilor şi Stadionul "Gloria" (Municipal).

Din păcate, nu vă putem spune cine anume ocupă aceste posturi, pentru că decizia aleşilor nu este însoţită şi de statul de funcţii.

Ce face fundaţia cu banii

Principala misiune a fundaţiei este, conform hotărârii de înfiinţare, de a administra şi gospodări bazele sportive: Sala Sporturilor "Dunărea", Stadionul "Dunărea", Patinoarul artificial, Bazinul de înot de la Baia Comunală şi Stadionul "Municipal" (ex-"Gloria"). De asemenea, fundaţia „va acorda sprijin structurilor sportive de performanţă, publice sau private, aflate pe raza municipiului Galaţi, în vederea susţinerii performanţei sportive gălăţene, în interesul general al comunităţii şi pentru promovarea valorilor sportului de performanţă gălăţean. Sumele vor fi acordate cu titlu de sprijin financiar de la bugetul local, în temeiul hotărârilor Consiliului Local”. Cum hotărârea aleşilor nu este însoţită şi de un buget, nu vă putem spune cum va cheltui Fundaţia "Sportul Gălăţean" cei aproape 700.000 de lei, şi nici câţi din banii respectivi se vor duce pe salarii. Cert este că fundaţia se obligă să vireze o cotă-parte din veniturile economice la bugetul local.

Citit 3010 ori Ultima modificare Duminică, 26 Octombrie 2014 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.