Ce CONCERTE şi SPECTACOLE pregăteşte Primăria de REVELION

Ce CONCERTE şi SPECTACOLE pregăteşte Primăria de REVELION
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Marius Stan promite un Rovelion, adică un Revelion în aer liber cu vedere vedete din România, organizat de Teatrul Muzical * Vom avea şi Crăciunul Inimilor şi un spectacol cu şi pentru copii de Moş Nicolae


Gălăţeni, v-au plăcut Serbările Galaţiului 2014? Distracţia nu s-a încheiat! Urmează Moş Nicolae, Crăciunul şi Revelionul care, spune primarul Marius Stan, vor fi marcate aşa cum se cuvine. „Nu am renunţat la nimic: va fi Moş Nicolae, va fi şi Crăciunul Inimilor (pomana porcului) pe care îl vrem tradiţional. Am reuşit, în schimb, anul acesta, să facem nişte economii pe acest segment cu aportul unor sponsori care au venit alături de noi”, a spus Stan. Iar dacă focurile de artificii care marcau, de regulă, Serbările Galaţiului au lipsit în acest an, ne vom lua revanşa de Revelion. „De Revelion, având în vedere că sunt 25 de ani de la Revoluţie, intenţionăm - încă nu e definitivat programul - să facem un Rovelion aducă un Revelion numai cu trupe şi cântăreţi români apreciaţi. Dar va fi tradiţionalul revelion în aer liber!”, ne-a declarat edilul.

Maestru de ceremonie, Teatrul Muzical

La propunerea primarului Marius Stan, consilierii locali au votat o hotărâre care împuterniceşte Teatrul Muzical ,,Nae Leonard” Galaţi să organizeze evenimentele prilejuite de Sărbătorile de Iarnă, inclusiv Revelionul. De ce tocmai Muzicalul? Potrivit Raportului de Specialitate care însoţeşte hotărârea, „în perioada 27 Decembrie 2014 – 1 ianuarie 2015, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, în municipiul Galaţi se vor desfăşura ample evenimente cultural-artistice şi de socializare. Întrucât Galaţiul dispune de un trecut muzical, de o veritabilă tradiţie în domeniul teatrului lirico-dramatic, este important ca, în acest an, „Sărbătorile de Iarnă” să se desfăşoare sub egida Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galaţi”, se arată în document.

Regalul Felicia Filip – Cristi Minculescu, reluat

Proiectul aprobat de aleşi este însoţit şi de un program orientativ al spectacolelor de sărbători organizate de Teatrul Muzical “Nae Leonard”. Cap de listă este evenimentul care a avut loc chiar duminică seara: “Sărbătoarea noastră cea dintâi - Felicia Filip şi Cristi Minculescu”. Pentru cei care şi-au dorit cu ardoare să asiste la acest regal, dar nu au mai avut loc în sală, avem veşti bune. La cererea insistentă a publicului, concertul ar putea fi reluat pe 28 decembrie! Autorităţile se gândesc serios la această posibilitate după ce au fost pur şi simplu bombardate cu telefoane, rugăminţi şi cereri din partea celor care nu au putut asista la magnifica reprezentaţie.

Pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, Muzicalul va răsuna de Colinde şi Cântece de Iarnă interpretate de Ducu Bertzi şi de Corul Allegria. Pe 13 decembrie este programată premiera „Văduva Veselă”, operetă în două acte, în regia artistică a lui Paolo Bosisio, dirijor Sorin Oancea. Pe 14 decembrie, sala muzicalului se va umple de „Acorduri Vieneze şi internaţionale de Crăciun”, la bagheta dirijorală aflându-se Daniel Zaharov Feodorean. Pe 15 decembrie, graţia se impune în „Lacul Lebedelor”, spectacol de balet în patru acte. „Crăciunu’ nostru-i românesc” ne va convinge în stilul unic şi inconfundabil Fuego, pe 17 decembrie. Pe 21 decembrie sala va găzdui o nouă premieră: „Ţara de dincolo de lumini” - spectacol de musical, în regia artistică a lui Bogdan Drăgulescu şi cu Eugen Dan Dragoi la pupitrul dirijoral. Pe 28 decembrie este programată din nou „Văduva Veselă”, dar nu-i exclus, aşa cum spunea, ca vocea Feliciei Filip să se împletească, din nou, cu timbrul inconfundabil al lui Minculescu.

Cine cântă în noaptea dintre ani

Este adevărat, programul de Revelion nu este încă bătut în cuie! Noi am aflat, însă, cine ar putea concerta la Galaţi în noaptea dintre ani, în parcarea Shopping City. Pe lista de vedete se află gălăţeanca noastră, Andreea Antonescu, trupele Ro-Mania, Spitalul de Urgenţă, Zdob şi Zdub şi legendara formaţie Phoenix. Desigur, cu o asemenea distribuţie de excepţie, prezentatorul spectacolului nu ar putea fi decât Dan Helciug. Şi tot pe surse am aflat că vedeta spectacolului cu şi pentru copii de Moş Nicolae va fi Oana Sârbu!

Rămâne ca autorităţile să confirme aceste prezenţe la Galaţi.

Citeşte şi: Serbările Galaţiului, motiv de SCANDAL între Marius Stan şi Nicolae Rainea

Citit 12280 ori Ultima modificare Marți, 02 Decembrie 2014 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.